Yem Bitkileri Çeşitleri Nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yem Bitkileri Çeşitleri Nelerdir?
  2. Kuru yem nedir?
  3. Yem börülcesi tek yıllık mı?
  4. Yem bitkileri kaça ayrılır?
  5. Yem karışımına ne denir?
  6. Kuru dönem hayvan nedir?
  7. Sıcak mevsim yem bitkileri neler?
  8. Kuru dönem Laktasyonu nasıl etkiler?
  9. Kuru dönem beslemesi ne demek?
  10. NDF nedir yem?

Yem Bitkileri Çeşitleri Nelerdir?

Yem Bitkileri Nelerdir
  • Çayır mera yem bitkileri,5 yıllıktır.
  • Ryegrass tek yıllık yem bitkisdidir.
  • Yonca yem bitkisi 7 yıllıktır.
  • Korunga 3 yıllık yem bitkisidir.
  • Macar Fiğ tek yıllıktır.
  • Yerli fiğ tek yıllık yem bitkisi.
  • Yem şalgamı tek yıllıktır.
  • Hayvan pancarı iki yıllık yıllıktır.
Daha fazla öğe...

Kuru yem nedir?

GÜRDAL KURU DÖNEM YEMİ inekler kuruya çıkarıldıkları andan itibaren doğuma kadar olan 2-3 hafta arasında kullanılan yemdir. Yonca gibi baklagil kuru otları tek kaba yem kaynağı olarak kullanılmamalıdır. ... Kullanılması halinde 1-2 kg/gün miktarı aşılmamalıdır.

Yem börülcesi tek yıllık mı?

Ülkem yemlik börülcesi yazlık tek yıllık baklagil yem bitkisi çeşididir. Bu çeşit biçimden sonra rejenere kabiliyeti yüksek olabilen, hayvan beslemesinde silaj, kuru ot, yeşil ot ve kuru taneleri de değerlendirilebilen bir bitkidir.

Yem bitkileri kaça ayrılır?

Yetiştirme ve değerlendirme amacı yönünden; kuru ot yembitkileri, yeşil yembitkileri, silaj bitkileri, tane yembitkileri, yeşil gübre bitkileri ve öz sulu yembitkileri şeklinde sınıflandırılabilir. 1. Baklagil Yembitkileri: Baklagil (Leguminosae) familyası içerisinde yer alan bitkileri kapsar.

Yem karışımına ne denir?

Rasyon bir evcil hayvanın 24 saat içinde tüm besin ihtiyaçlarını kaşılayan tüm yemler ve bunlara ait karışım oranlarını ifade eder. ... Rasyon hem karma yem hem de kaba yemi kapsayan bir anlam taşır. Karma yemin özellikle ruminantlarda tüm fiziksel ve fizyolojik ihtiyaçları karşılaması mümkün değildir.

Kuru dönem hayvan nedir?

Kuru dönem sağmal hayvanların doğumdan önceki iki aylık dönemde doğuma hazırlık maksadı ile sağım dışına çıkarılması olarak tanımlanabilir. ... Kuru dönemde uygulanan besleme programları sağmal dönemde hayvanların süt verimi ve sağlığı üzerine önemli etkiler yapmaktadır.

Sıcak mevsim yem bitkileri neler?

Araştırmada, çok yıllık sıcak mevsim buğdaygil yem bitkilerinden; Rodos otu (Chloris gayana), Köpekdişi ayrığı (Cynodon dactylon) ve Adi yalancıdarı (Paspalum diladatum) ile çok yıllık serin mevsim baklagil yem bitkilerinden yoncanın (Medicago sativa L.) saf ekimleri ile, bu türlerin değişik kombinasyonlarından oluşan ...

Kuru dönem Laktasyonu nasıl etkiler?

Kuru dönem 40 günden daha az tutulursa hayvan memelerini gelecek laktasyon için yeterince yenileyip hazırlayamaz ve takip eden laktasyonda süt veriminde 100-600 kg düşüş gözlenebilir.

Kuru dönem beslemesi ne demek?

İneklerin doğuma yaklaşık iki ay kala sağımdan kesilmesine “kuruya çıkarma”, doğuma kadar sağılmadan geçen döneme de “kuru dönem” denir. ... Kuru dönem beslemesinde hayvana az miktarda kesif yem ve bolca kaba yem verilerek sindirim sisteminin dinlenmesi ve yenilenmesi amaçlanır.

NDF nedir yem?

Nötr Deterjan Lif (NDF - Neutral Detergent Fibre) Nötr deterjan lif (NDF) yem içindeki tüm hücre duvarını yani sindirilebilen ve sindirilemeyen tüm lif miktarını gösterir. NDF'nin bazı kısımları sindirilir, bazı kısımları ise direk atılır.