Çek Nedir tanımı kısaca?

İçindekiler:

  1. Çek Nedir tanımı kısaca?
  2. Çek nedir ve özellikleri?
  3. Muhasebe de çek ne demek?
  4. Çek Nedir ve Nasıl Kullanılır?
  5. Çekte keşideci ne demek?
  6. Lehdar ne demek?

Çek Nedir tanımı kısaca?

Çek, kıymetli evrak niteliğine sahip bir kambiyo senedi olup, bir havalenin ödenmesi için çıkarılan teyit emri. Çek, bir borç senedi ya da senetlerde olduğu gibi belli bir süre sonunda senet bedelinin ödenmesi vaadi değildir.

Çek nedir ve özellikleri?

Çek, bir kişinin bankadaki hesabından, belgede yazılı miktar kadarının belgede adı yazılı olan kişiye veya onun belgeyi havale ettiği kimseye veyahut belgeyi taşıyana ödenmesi için düzenlediği, biçim ve özellikleri belirli bir ödeme aracıdır. Çekin, yasal açıdan bakınca vadesi bulunmaz.

Muhasebe de çek ne demek?

Bir kişiye, tarihi ve zamanı belirlenmiş bir belge ile ödeme şekline çek adı verilir. Bankaya belirli bir tarihte götürülerek, nakit tutarlara çevrilebilmektedir. Bu belge, yanlış ve güvenilmez kişiler tarafından alındığı taktirde, karşılıksız olursa eğer, banka sizlere herhangi bir ödeme yapmayacaktır.

Çek Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Çek bir ödeme aracıdır. Her ne kadar bankaya verildiğinde ödenmesi gerekse de piyasada vadeli olarak kullanılır. Kredi kartının yaygınlaşması ile beraber itibarı azalsa da taşıdığı şekil şartları ve kanunlardaki koruyucu hüküm sebebi ile yaygın bir şekilde kullanılmaya devam etmektedir.

Çekte keşideci ne demek?

1. Keşideci: Kelime anlamı olarak çek düzenleyen kişi olan keşideci, bankalara çek defteri başvurusunda bulunan ve gerekli şartları sağladıktan sonra çek defteri elde eden bireyler veya tüzel kişidir. Çek sayfası üzerinde keşidecinin adı, soyadı ve banka hesap bilgileri bulunmaktadır.

Lehdar ne demek?

Lehdar, sigortadan faydalanan gerçek ya da tüzel kişi veya kişilerdir. Sigortalı istediği kişiyi veya kişileri bu şekilde gösterebilir. Hayat sigortası poliçesinde ayrıca belirtilmediği takdirde kanuni varisler lehdar olarak kabul edilir.