Letaif noktaları nedir?

İçindekiler:

  1. Letaif noktaları nedir?
  2. Zikrin faydaları nelerdir?
  3. Manevi organ nedir?
  4. Mecma ül Letaif kimin eseri?
  5. Hafi ve ahfa ne demek?
  6. Latife i ilahi ne demek?

Letaif noktaları nedir?

Letaif-i sitte ve cesede toplu olarak letaif-i seb'a (yedi latife) de denir. ... Kalp sol, ruh sağ memenin iki parmak altında; sır sol, hafi sağ memenin iki parmak üstünde; ahfa göğsün ortasında; nefs alnın ortasında; dört unsur ise cesede dağılmış olarak bulunur.

Zikrin faydaları nelerdir?

Özellikle ilahiyatçıların dile getirdiği üzere Zikri birçok farklı fayda sunmaktadır. - Zikir şeytanı uzaklaştırır ve ayrıca onun gücünü kırar. - Allah'ın rıza ve hoşnutluğunu sağlar. - Kalpte meydana gelecek olan üzüntü ve düşüncelerin uzaklaşmasına destek verir.

Manevi organ nedir?

Yani Letâifler ruhun manevi organlarıdır. Bunlar da bedende bazı yerlerde bulunur. Tasavvufta başlıca Letâif noktaları şunlardır: Kalp, Ruh, Sır, Hafi, Ahfa. ... Burada manevi bir organ ve bir Letâif olan Ruh, ilahi muhabbet ve sevgi merkezidir.

Mecma ül Letaif kimin eseri?

Sirâc bin Abdullah'ın Mecma'i'l-Letâyif'i 15. yüzyılda kaleme alınan ve Eski Anadolu Türkçesi dil özelliklerini gösteren bir eserdir. Eser, Kur'ān, İncîl, Zebûr ve Tevrat'dan ve kısasü'l-enbiyalardan kıssaların yanısıra Hıristiyan ve Yahudilerin, Hz.

Hafi ve ahfa ne demek?

Hafi kelimesinin sözlük anlamı gizlidir. Bu kelimeden türetilmiş olan ahfiya, gizli şeyler; ahfa ise en gizli şey manasına gelir.

Latife i ilahi ne demek?

latife-i rabbaniye / lâtife-i rabbâniye İlâhî hakikatleri hisseden ve mânevî zevkleri alan his, duygu.