Tomografi nasıl incelenir?

İçindekiler:

  1. Tomografi nasıl incelenir?
  2. Batın tomografisinde nelere bakılır?
  3. Alt abdomen BT bulgusu nedir?
  4. Ilaçlı akciğer tomografisi kaç günde çıkar?
  5. Tüm batın tomografisi nedir?
  6. Tomografi sonuçları kaç güne çıkar?
  7. Tüm batın nereleri kapsar?

Tomografi nasıl incelenir?

Bilgisayarlı Tomografi (BT) ileri bir X ışını teknolojisidir. BT vücudun istenilen bölgesinden kesit kesit (dilim şeklinde) görüntü alınmasına olanak verir. Bu gelişmiş resimler dönen odaklanmış bir X ışını üreticisinin hastanın etrafında dönmesiyle oluşturulur. Vücudun farklı bölgeleri ve organları incelenir.

Batın tomografisinde nelere bakılır?

Abdomen BT (Karın Tomografisi)
  • Karaciğer, böbrek, pankreas, barsak, mesane ve yumurtalık gibi organların tümörleri.
  • Apandisit, böbrek iltihapları, apse vb iltihabi hastalıklar.
  • İltihabi barsak hastalıkları
  • İdrar yollarında taş
  • Karın travması
  • Damar tıkanıklıkları
  • Aort hastalıkları

Alt abdomen BT bulgusu nedir?

TANIM: Pelvisten (Göbek hizasından) başlayarak, mesane bitimine kadar , kesitsel görüntülerle elde olunan incelemedir. RANDEVU: Gereklidir. DİYET KISITLAMASI: İnceleme zamanından 8 saat öncesinden başlayarak hiç bir şey yenilmemelidir.

Ilaçlı akciğer tomografisi kaç günde çıkar?

Tomografi ardından hastanın çıkan raporları incelenir ve vücudun hangi bölümü ile ilgili olduğu değerlendirilir. Tomografi sonrası on gün içerisinde doktor tarafından hastalar sonuca ulaşabilir.

Tüm batın tomografisi nedir?

TANIM: Karaciğer kubbesinden ya da diafragma seviyesinden başlayarak, simfizis pubis (kasık altı) seviyesine kadar yapılan , kesitsel görüntülerle elde olunan incelemedir. RANDEVU: Gereklidir. DİYET KISITLAMASI: İnceleme zamanından 8 saat öncesinden başlayarak hiç bir şey yenilmemelidir.

Tomografi sonuçları kaç güne çıkar?

Bilgisayarlı tomografi sonucu ne kadar zamanda çıkar? Tomografi ardından hastanın çıkan raporları incelenir ve vücudun hangi bölümü ile ilgili olduğu değerlendirilir. Tomografi sonrası on gün içerisinde doktor tarafından hastalar sonuca ulaşabilir.

Tüm batın nereleri kapsar?

Tüm batın ultrason karın bölgesinde yer alan iç organların görüntülenmesi için kullanılır. Bu ultrason sırasında karaciğer ve böbrek gibi iç organlar görüntülenebildiği gibi dalak, safra kesesi ve diğer iç organlar da incelenebilir.