Aristo hangi yılda doğdu?

İçindekiler:

  1. Aristo hangi yılda doğdu?
  2. Platon Aristo'nun öğrencisi mi?
  3. Aristoteles nerede yasadi?
  4. Aristoteles neden önemlidir?
  5. Aristoteles in felsefesi nedir?

Aristo hangi yılda doğdu?

MÖ 384 Aristoteles/Doğum tarihi

Platon Aristo'nun öğrencisi mi?

Sokrates, M.Ö. 469-399 yılları arasında Atina'da yaşamış bir filozof. Platon, Sokrates'in öğrencisi, Aristo'da Platon'un öğrencisidir.

Aristoteles nerede yasadi?

Aristotales, M.Ö. 384 yılında Ege Denizinde bulunan Stagira adasında doğdu. Aristo'nun büyük babası Nicomachus, Büyük İskender'in büyük babasının saray hekimiydi. Sarayla olan bu yakın ilişki, Aristo'nun yaşamını büyük ölçüde etkilemiştir.

Aristoteles neden önemlidir?

Platon ile düşünce tarihinin en önemli filozoflarından biri olan Aristo, mantık, fizik, biyoloji, zooloji, astronomi, metafizik, etik, estetik, ruh, psikoloji, dilbilim, ekonomi, siyaset ve retorik gibi pek çok disiplinde çoğu o disiplinin kurucusu olan eserler vermiş, eserleri 16. ve 17. yüzyılda modern bilim gelişene ...

Aristoteles in felsefesi nedir?

-Aristoteles, İlk Felsefe ismini verdiği kitabında evrenin ilk ve son nedenlerini araştırır. Bu eser sonradan Metafizik adını almıştır. ... Aristoteles mantığı formel, metodolojik ve ontolojik bir özellik taşır. Aristoteles'e göre düşünce eylemi varlıkların ve varlıklar arasındaki münasebetlerin, zihnimizdeki bir aksidir.