CE sertifikalı ne demek?

İçindekiler:

  1. CE sertifikalı ne demek?
  2. Ce ne demek kısaca?
  3. CE belgesi ne için alınır?
  4. CE uygunluk işaretinin iliştirilmesi o ürünle ilgili neyi ifade eder?

CE sertifikalı ne demek?

Avrupa Ekonomik Alanında (AEA) serbest dolaşımda bulunan birçok üründe CE harflerini görürüz. Avrupa' ya Uygunluk anlamına gelen bu işaret Topluluk içinde satılan ürünlerin asgari güvenlik, sağlık ve çevre koruma gereklerine göre denetlendiğini/ değerlendirildiğini gösterir.

Ce ne demek kısaca?

CE işareti, ürünlerin amacına uygun kullanılması halinde insan can ve mal güvenliği, bitki ve hayvan varlığı ile çevreye zarar vermeyeceğini, diğer bir ifadeyle ürünün güvenli bir ürün olduğunu gösteren bir işarettir. CE ismi Conformité Européenne ifadesinin baş harfleri kullanılarak elde edilen bir kısaltmadır.

CE belgesi ne için alınır?

CE belgesi, Avrupa Ekonomik Alanı'nda (European Economic Area) satılan ürünlerin sağlık, güvenlik ve çevre standartlarına uygunluğunu gösteren bir sertifika işaretidir. Bu belge, bir kalite sertifikası değildir; bu belgeye sahip ürünler çevreye zararının olmadığını kanıtlamış olurlar.

CE uygunluk işaretinin iliştirilmesi o ürünle ilgili neyi ifade eder?

Madde 5- "CE" uygunluk işaretinin iliştirilmesi ve kullanılmasına dair genel esaslar aşağıda belirtilmiştir: ... b) "CE" uygunluk işareti, ürünün ilgili teknik düzenlemelerin tüm hükümlerine uygun olduğunun üretici tarafından teyit edildiğini ve ürünün gerekli uygunluk değerlendirme işlemlerine tabi tutulduğunu gösterir.