Özel harekat kadın olur mu?

İçindekiler:

  1. Özel harekat kadın olur mu?
  2. Özel harekatçı kadinlar ne yapar?
  3. PÖH olunca ne olur?
  4. Özel harekat polisi nerede çalışır?

Özel harekat kadın olur mu?

EGM bünyesinde çalışmak isteyen bayanlar POMEM üzerinden başvuru şartlarını öğrenmeleri gerekiyor. Polis Özel Harekat, İç İşleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlıdır. Polis Özel Harekat yüksek riskli bölgelerde çalışmaktadır. Ayrıca özel eğitim alan personellerden oluşmaktadır.

Özel harekatçı kadinlar ne yapar?

Terörle mücadele görevini başarıyla yürüten kadın özel harekatçılar, vatandaşın huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyor. Bölgede görevlerini cansiparane yerine getiren "özel kahramanlar", farklı güzergah ve noktalara baskınlar düzenleyerek arazide arama, tarama faaliyeti yürütüyor.

PÖH olunca ne olur?

Özel Harekat kursiyerleri uçak, araç, gemi, metro, tren gibi her türlü kapalı alanda rehin alınan kişi veya kişileri kurtarma, yüksek tehdit altında bulunan devlet büyüklerinin güvenliğini sağlama, havalimanlarında operasyon gerektiren olaylara müdahale etme gibi eğitimlerden geçiyor.

Özel harekat polisi nerede çalışır?

Jandarma Özel Harekât birlikleri bulundukları illerin İl Jandarma Komutanlıklarına bağlı görev yaparlar. İçişleri Bakanlığının emriyle gerektiğinde sınır yurt içi ve yurt dışında terör operasyonları gerçekleştirirler. Ohal, seferberlik ve savaş durumunda TSK'nın emrine verilerek görev almaları sağlanır.