Şirket CEO ları hangi üniversiteden mezun?

İçindekiler:

  1. Şirket CEO ları hangi üniversiteden mezun?
  2. CEO lar ne okuyor?
  3. Mühendisler CEO olabilir mi?
  4. Ceolar hangi meslek?
  5. Türk CEO lar hangi okullardan mezun?

Şirket CEO ları hangi üniversiteden mezun?

BOĞAZİÇİ, ODTÜ VE İTÜ... Capital'in Türkiye'nin en büyük şirketlerinde yöneticilik yapan 125 ismi dahil ettiği araştırması, CEO'ların yüzde 56 gibi büyük bir kısmının bu 3 okuldan mezun olduğunu gösteriyor. CEO'ların yüzde 21,6'sı Boğaziçi, yine 21,6'sı ODTÜ, yüzde 12,8'i ise İTÜ mezunu.

CEO lar ne okuyor?

CEO ve genel müdürlerin yüzde 22'si lisans eğitimlerini Boğaziçi Üniversitesi'nde ve yüzde 17'sinin Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde aldı. Yöneticilerin yüzde 5'inin yabancı olmasının da etkisiyle, lisans diplomasını Avrupa ve ABD'deki üniversitelerden alan yöneticilerin oranı yüzde 17.

Mühendisler CEO olabilir mi?

Cevabınız evet ise bu araştırma sonucu tam size göre! Harvard Business Review'ın dünyanın en başarılı 100 CEO'su üzerine yaptığı bir araştırmaya göre, CEO'ların %24'ü mühendislik derecesine sahip. ... Evet, mühendislerin mantıklı çözümler geliştirebildiği ve çoğu zaman güçlü teknik yetenekleri olduğu bir gerçektir.

Ceolar hangi meslek?

CEO (Chief Executive Officer), yönetim kurulundan aldığı hedefi gerçekleştirmek için strateji oluşturup uygulayan; şirketin bugününü yönetirken yarınını da planlayan ve yönetim kuruluna hesap veren kişidir. CEO, yöneticilerin yöneticisidir.

Türk CEO lar hangi okullardan mezun?

Türk CEO'lar nereden mezun?
  • THY: Temel Kotil-İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği.
  • Vodafone: Gökhan Öğüt-Boğaziçi Endüstri Mühendisliği.
  • Coca Cola: Burak Başarır-ODTÜ İşletme.
  • Carrefour: Mehmet Nane-Boğaziçi Uluslararası İlişkiler.
  • Avea: Erkan Akdemir-Hacettepe Elektronik Mühendisliği.
Daha fazla öğe...