Göreli durum nedir?

İçindekiler:

  1. Göreli durum nedir?
  2. Göreli ne demek Osmanlıca?
  3. Göreli terimler nedir?
  4. Olgusal Terim ne demek?
  5. Izafiyet ne demek anlamı?

Göreli durum nedir?

Dil devriminden sonra literatüre giren göreceli kelimesi, gerçekleşmesi ya da doğru kabul edilmesi belli başlı koşullara bağlı olan olgu ya da durum demektir. Kişinin bakış açısına, mevcut şartlara, zaman ve mekana bağlı olarak değişkenlik gösteren her şey göreceli olarak nitelendirilir.

Göreli ne demek Osmanlıca?

nisbi / nisbî / نسبى Kıyaslama ile olan, göreceli.

Göreli terimler nedir?

Fizik Terimi Olarak Göreli:Kesin olmayıp gözlemciye göre ifade edilen olay. Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Göreli:Bir başka şeye bağlı olan, durumdan duruma değişen; ancak belli koşullar içinde geçerli olan.

Olgusal Terim ne demek?

Olgusal sözcüğü "olgu" kelimesinden türemiştir. ... Başka bir anlatımla olgu; doğru olan şey, yalan olmayan, hakikat olarak da tanımlanabilir. Olgusal gözlemlerle kanıtlanabilen ve nesnel yargılara sahip olan aynı zamanda ölçülebilen olaylara verilen bir ifade biçimidir.

Izafiyet ne demek anlamı?

İzafiyet kelimesi Türk Dil Kurumu açısından, 'görelilik' anlamı taşımaktadır. Herhangi bir duruma ya da konuma bağlı olarak bakış açısını anlatır. Arap kökenli bir kelime olması ile beraber özellikle Albert Einstein teorisi üzerinden bilinmektedir.