Huiler Türk mü?

İçindekiler:

  1. Huiler Türk mü?
  2. Meshur cinli Müslüman kimdir?
  3. Dunganlar kimlerdir?
  4. Zheng He Müslüman mı?

Huiler Türk mü?

Huiler ile Uygurların ayrıldıkları nokta ise etnik olarak farklı olmaları. Uygurlar Türk kökenli iken, Huiler de bölgeye diğer İslam topraklarından göçmüş ve zamanla Çinlileşmiş bir topluluk.

Meshur cinli Müslüman kimdir?

Zheng He Çin'in Yunnan şehrinde 1371 yılında Müslüman bir ailede dünyaya geldi. Doğum adı Ma He'dir. İslâmî kaynaklarda ise ismi Hacı Mahmud Şems olarak geçmektedir. ... Ma He 10 yaşlarına geldiğinde Ming Hanedanı Yunnan şehrini geri aldı ve Çin'e tekrar Çinliler hükmetmeye başladı.

Dunganlar kimlerdir?

Dunganlar, Orta Asya'da yaşamını sürdüren İslam dinine mensup Çinlileri ifade etmektedir. 1877 yılında Çin'deki baskıdan kaçıp Kırgızistan'a sığınan Dunganlar, tarımla uğraşmaktadırlar. 143 yıldan bu yana Kırgızistan topraklarında yaşayan Dunganlar, nüfus bakımından ise azınlık olarak sayılabilecek yoğunluğa sahiptir.

Zheng He Müslüman mı?

Modern Yunnan Eyaletinde 1371'de doğmuştur. Hui kökenli Zheng He'nın asıl ismi Ma Sanbao (馬 三保) idi. İslamı benimsemiş Semur sınıfındandı. Yunnan'ın ünlü valisi, bugünkü Özbekistan sınırları içindeki Buhara'dan Seyyid Eclel Şems el-Din Ömer'in altıncı kuşaktan torunudur.