Şeyh Said Said Nursi kimdir?

İçindekiler:

  1. Şeyh Said Said Nursi kimdir?
  2. Şeyh Sait isyanı Said Nursi mi?
  3. Şeyh Bediüzzaman Kimdir?
  4. BEDU u zaman Kimdir?
  5. Hüsnü Bayramoglu nereli?

Şeyh Said Said Nursi kimdir?

Sait Okur, bilinen adıyla Said Nursî (1878 - ), Kürt İslam âlimi, müfessir ve yazar. Dârü'l-Hikmeti'l-İslâmiye azalığı, Birinci Dünya Savaşı'nın Kafkasya Cephesi'nde milis alay kumandanlığı yapmıştır. ... Bu dönemde Meşrutiyet taraftarı olan Said Nursî, bu yönetim biçimininin dine aykırı olmadığını vurgular.

Şeyh Sait isyanı Said Nursi mi?

1925 isyanının lideri Şeyh Sait'in, 1937 Dersim hadisesinin lideri Seyit Rıza'nın ve 1960 yılında kendi eceliyle vefat eden Bediüzzaman Said-i Nursi'nin... Şeyh Sait Diyarbakır'da, Seyit Rıza Elazığ'da asıldı; Said-i Nursi ise Urfa'da eceliyle vefat etti. Bu üç kişiden en çok Said-i Nursi'nin mezarının peşine düşüldü.

Şeyh Bediüzzaman Kimdir?

Said Nursi, 1878 yılında Bitlis vilayetine bağlı Hizan ilçesi Nurs köyünde yedi çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğu olarak doğmuştur. Babasının adı Mirza, annesinin adı ise Nuriye'dir. 15 yaşında bir medrese öğrencisi iken hocası tarafından verilen Bedîüzzamân (zamanın eşsizi) lakabı ismiyle birlikte anılır.

BEDU u zaman Kimdir?

15 yaşında bir medrese öğrencisi iken hocası tarafından verilen Bedî-üz-Zamân (zamanın güzelliği) lakabı ismiyle birlikte anılır. Said Nursi, 1878 yılında Bitlis vilayetine bağlı Hizan ilçesi Nurs köyünde yedi çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğu olarak doğmuştur. Babasının adı Mirza, annesinin adı ise Nuriye'dir.

Hüsnü Bayramoglu nereli?

Bayramoğlu tarihinde Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dünyaya geldi. Babası Hıfzı Bayramoğlu tarafından 14-15 yaşlarındayken Bediüzzaman Said Nursi'nin hizmetine verilmiş ve Bediüzzaman'ın vefatına kadar bu görevde kalmış.