Ana dersler nelerdir lise?

İçindekiler:

  1. Ana dersler nelerdir lise?
  2. Ana dersler nedir ortaokul?
  3. Ilk okulda hangi dersler var?
  4. Zorunlu dersler hangisi?
  5. Yüzyüze eğitimde hangi dersler var?
  6. Yüz yüze eğitim'de hangi dersler var?

Ana dersler nelerdir lise?

Lise döneminde sayısal alanda başta matematik, fizik, geometri, biyoloji ve kimya dersleri bulunuyor. Daha sonrasında da tüm alanların ortak olarak aldığı; İngilizce, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Müzik ve Türk dili ve Edebiyatı dersleri bulunuyor.

Ana dersler nedir ortaokul?

Ortaokulun zorunlu dersleri ise, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve spor, teknoloji ve tasarım ve rehberlik ve kariyer planlama olacak.

Ilk okulda hangi dersler var?

Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokulların tamamında dersler yüz yüze eğitimle verilecek. * İlkokul ve Ortaokullarda Türkçe, Hayat Bilgisi, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, yabancı dil dersleri yüz yüze eğitim yoluyla yapılacak.

Zorunlu dersler hangisi?

YENİ LİSE MODELİNDE ZORUNLU DERSLER HANGİLERİ? 9. Sınıfta tüm öğrenciler, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Matematik Uygulamaları, Doğa Bilimleri Deneyimi, Sosyal Bilimler Deneyimi olmak üzere 6 dersi zorunlu olarak alacak.

Yüzyüze eğitimde hangi dersler var?

Bu sınıflarda haftada 14 ders saati yüz yüze eğitim yapılması durumunda Türkçe, matematik, matematik, fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve Kur'an-ı Kerim, 24 ders saati yüz yüze eğitim yapılması durumunda aynı dersler yüz yüze olacak.

Yüz yüze eğitim'de hangi dersler var?

Bu sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze yapılacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bu sınıflarda sadece uzaktan eğitim gerçekleştirilecek.