ADO NET Niçin Kullanılır?

İçindekiler:

  1. ADO NET Niçin Kullanılır?
  2. Ado net nedir nasıl kullanılır?
  3. ExecuteNonQuery komutunu ne zaman kullanılır bir örnekle açıklayınız?
  4. ExecuteNonQuery () ne işe yarar?
  5. ADO NET C# nedir?
  6. ExecuteReader C# nedir?
  7. Using System Data OleDb nedir?
  8. ExecuteReader () nedir?
  9. T SQL nedir nasıl kullanılır?
  10. ADO NET ORM midir?
  11. CMD ExecuteReader () nedir?
  12. SqlDataAdapter ne demek?
  13. OleDbConnection sınıfı neyi temsil eder?
  14. OleDbDataAdapter ne işe yarar?
  15. SqlDataReader ne işe yarar?
  16. SQL DataSet nedir?
  17. T-SQL nedir komutları nedir kısaca açıklayınız?

ADO NET Niçin Kullanılır?

ADO.NET ile uygulama tarafımızda veri tabanımıza bağlanabilir, verilerimizi buradan listeleyebilir, güncelleyebilir, veri ekleyebilir veya silebiliriz. ADO.NET ile MSSQL sorguları, komutlarını uygulama tarafımızda kullanabiliriz. ... Connection nesnesi veri tabanı ile uygulama arasında bağlantı kurmak için kullanılır.

Ado net nedir nasıl kullanılır?

Öncelikle tanımdan yola çıkarsak ADO.NET (ActiveX Data Objects.NET) , Aktivex tabanlı çalışan, Microsoft'un veri erişim teknolojisidir. Bu veri erişim, sadece SQL Database bağlantısı değildir, Oracle, mySql, Access ve tüm office araşları olmak üzere tüm ver tiplerine erişim imkânı sunmaktadır.

ExecuteNonQuery komutunu ne zaman kullanılır bir örnekle açıklayınız?

ExecuteNonQueryKatalog işlemleri gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz (örneğin, bir veritabanının yapısını sorgulama veya tablolar gibi veritabanı nesneleri oluşturma) veya DataSet Update, INSERT veya delete deyimlerini yürüterek bir veritabanındaki verileri değiştirme.

ExecuteNonQuery () ne işe yarar?

ExecuteNonQuery: Insert, update, delete işlemlerinde kullanılmaktadır. İşlem sonucuna göre geriye int tipinde değer döndürmektedir. ExecuteScalar: Tek alanlık bir değeri geri döndürmek için kullanılmaktadır. Object tipinde veri döndürmektedir.

ADO NET C# nedir?

Nedir bu ADO.NET! Veritabanı ile C# dilini konuşturmak için kullanılan teknolokilerden bir tanesidir. Temel amacı, kendi yazdığınız arayüz yardımıyla SQL üzerinde istediğimiz sorguları (procedure, view vs olabilir) çalıştırabilecek programlar/web projeleri oluşturmaktır.

ExecuteReader C# nedir?

Bir ya da birden fazla satırların sonuç olarak döneceği sorgularda SqlCommand' ın ExecuteReader özelliği kullanılmaktadır. ExecuteReader geriye SqlDataReader tipinde veri döndürmektedir. SqlDataReader, sadece okunabilir olarak kullanılmaktadır.

Using System Data OleDb nedir?

OleDbDataAdapter Sınıf (System.Data.OleDb) Veri kaynağını doldurup güncelleştirmek için kullanılan bir veri komutları kümesini ve bir veritabanı bağlantısını temsil eder DataSet .

ExecuteReader () nedir?

Bir ya da birden fazla satırların sonuç olarak döneceği sorgularda SqlCommand' ın ExecuteReader özelliği kullanılmaktadır. ExecuteReader geriye SqlDataReader tipinde veri döndürmektedir. SqlDataReader, sadece okunabilir olarak kullanılmaktadır. Satır satır okuma işlemi yapılmaktadır.

T SQL nedir nasıl kullanılır?

T-SQL verileri işleme, değişken kullanma ve hata ayıklama gibi bir çok programlama yeteneğine sahiptir. Tabiki bu yetenekleri veritabanı yönetim sistemi (SQL Server için Management Studio) üzerinde geçerlidir. Yani bir programlama dili değil gelişmiş bir sorgu dilidir.

ADO NET ORM midir?

Nedir bu ADO.NET! Tamamen bir ORM aracı değildir. Veritabanı ile C# dilini konuşturmak için kullanılan teknolokilerden bir tanesidir. Temel amacı, kendi yazdığınız arayüz yardımıyla SQL üzerinde istediğimiz sorguları (procedure, view vs olabilir) çalıştırabilecek programlar/web projeleri oluşturmaktır.

CMD ExecuteReader () nedir?

Bir ya da birden fazla satırların sonuç olarak döneceği sorgularda SqlCommand' ın ExecuteReader özelliği kullanılmaktadır. ExecuteReader geriye SqlDataReader tipinde veri döndürmektedir. SqlDataReader, sadece okunabilir olarak kullanılmaktadır. Satır satır okuma işlemi yapılmaktadır.

SqlDataAdapter ne demek?

SqlDataAdapter, veritabanı işlemlerinde en çok kullanılacak olan sınıflardan birisidir. Select sorgusu ile verileri DataSet ya da DataTable' a doldurmaktır. SqlDataAdapter nesnesini kullanmak için bir select sorgusuna ihtiyaç vardır.

OleDbConnection sınıfı neyi temsil eder?

OleDbConnection sınıfı, ADO.NET sınıflarının , Ole Db desteği olan veri kaynaklarına erişebilmesi amacıyla kullanılır. ... OleDbConnection ile Veri Kaynaklarına Bağlantı. Görüldüğü gibi bir OleDbConnection nesnesi öncelikle bir Ole Db Data Provider ( Ole Db Veri Sağlayıcısı) ile iletişim kurar.

OleDbDataAdapter ne işe yarar?

public OleDbDataAdapter(string, OleDbConnection); Sorguyu metin bazında alırken, bağlantı için önceden oluşturulmuş bir OleDbConnection nesnesini parametre olarak alır. public OleDbDataAdapter(OleDbCommand); Select sorgusunu ve geçerli bir bağlantıyı işaret eden bir OleDbCommand nesnesini parametre olarak alır.

SqlDataReader ne işe yarar?

SqlDataReader, sadece okunabilir olarak kullanılmaktadır. Satır satır okuma işlemi yapılmaktadır. SqlDataReader kullanımı boyunca veritabanı bağlantısı açık olacaktır. Çünkü SqlDataReader veritabanı ile bağlantılı olarak çalışmaktadır.

SQL DataSet nedir?

Dataset Veritabanınızdan bağlantısız olan çalışan bir nesnedir. Saf XML tabanlı yapısı sayesinde web formları ve DotNet componentleri ile kusursuz bir entegrasyon sağlar. Bir kez veritabanına bağlandıktan sonra veriyi alır ve bağlantıyı keser. Elinizde Excel tablosuna benzer bir veri yığını olur.

T-SQL nedir komutları nedir kısaca açıklayınız?

Transact-SQL yani T-SQL Microsoft SQL Server veritabanı için kullanılan sorgulama diline verilen isimdir. Oracle veritabanında kullanılan SQL ile arasında komut farkları bulunmaktadır. ... T-SQL ile sorguları çalıştırmak için Management Studio ile SQL Server'a erişmeniz gerekmektedir.