Sürgünde olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Sürgünde olmak ne demek?
  2. Tıpta sürgün nedir?
  3. Filiz ve sürgün ne demek?
  4. Osmanlı'da sürgün ne demek?
  5. Filiz nedir tanımı?
  6. Filizin anlamı nedir 4 sınıf?
  7. Ödük ne demek TDK?
  8. Tıpta ajite ne demek?

Sürgünde olmak ne demek?

Hukuktaki anlamı: Ceza olarak belli bir yerin dışında veya genellikle uzak olan belli bir yerde oturtmak; zorunlu göç, tehcir.

Tıpta sürgün nedir?

Sürgün Hakkında Detaylı Bilgi * Botanikteki anlamı Genel olarak bir yaprağın koltuğundan çıkan üzerinde vejetatif, generatif veya hatta her iki organı birden taşıyan bitki kısımlarına denir.

Filiz ve sürgün ne demek?

Filiz; yeni sürgün, küçük, körpe dal ve yaprağa; taze ağaç ve çiçek fidanına; jeolojide maden ocağından çıkarılan bileşiğe verilen addır. Botanikte kartlaşmamış ağaç gövdesi ve dalına sürgün denir. ... Botanik ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.

Osmanlı'da sürgün ne demek?

İnsanlık tarihinde hürriyeti kısıtlayıcı[1] bir ceza şekli olarak kullanılmış olan sürgün, Osmanlı hukuk literatüründe genelde nefy, tağrib, icla ve ib'ad gibi kelimelerle ifade edilmiştir. Bir suçlunun muayyen bir müddet bulunduğu beldeden başka bir beldeye uzaklaştırılarak[2] cezalandırılması demektir.

Filiz nedir tanımı?

Filiz, tohum ya da tomurcuktan çıkan körpe sürgün anlamına gelir. Bunun yanında Filiz, ince, uzun, naif ve narin kız demektir.

Filizin anlamı nedir 4 sınıf?

filiz için 2 adet anlam bulundu. Yeni sürmüş körpe ve küçük dal veya yaprak, sürgün. Ocaktan çıkarılan işlenmemiş, başka maddelerle karışık hâlde bulunan, ham maden birleşiği.

Ödük ne demek TDK?

Ödük ne demek TDK? Korkak. Çocuk ayakkabısı, patik.

Tıpta ajite ne demek?

AJITASYON: Kisinin etrafa saldirganligi, asiri aktivitesi ile karakterize durum. AJITE: Rahatsiz, huzursuz, taskinlik yapan.