Arızi olarak ne demek?

İçindekiler:

  1. Arızi olarak ne demek?
  2. Arızi ne demek TDK?
  3. Arizi faaliyet ne demek?
  4. Arızi serbest meslek kazancı nedir?
  5. Hangisi arızi kazançlardan biri değildir?
  6. Arızi kazançlar hangileri?
  7. Aşağıdakilerden hangisi arızi kazanç değildir?
  8. Zati i ne demek?
  9. Arızi serbest meslek faaliyeti nedir?
  10. Arızi kazanç nasıl hesaplanır?
  11. Allah'ın Zati sıfatları ne anlama gelir?

Arızi olarak ne demek?

Gelir Vergisi Kanunu'nun 82. maddesine göre yapılması süreklilik göstermeyen faaliyetlerden kazanılan gelirlere arızi kazanç adı verilir.

Arızi ne demek TDK?

Sonradan olan, dıştan gelen. 2. Geçici, eğreti: “Yoksa, arızi bir şeydir ihtiyarlık ve sonu gençliktir.” -N.

Arizi faaliyet ne demek?

Arızi kazançlar genel olarak yapılması devamlılık arz etmeyen faaliyetlerden elde edilen gelirlerden oluşmaktadır. Madde 82: Vergiye tâbi arızi kazançlar şunlardır: Arızî olarak ticarî muamelelerin icrasından veya bu nitelikteki muamelelere tavassuttan elde edilen kazançlar.

Arızi serbest meslek kazancı nedir?

Serbest meslek kazancı; sermayeden ziyade şahsi mesaiye, ilmi veya mesleki bilgiye veya ihtisasa dayanan ve ticari mahiyette olmayan işlerin işverene tabi olmaksızın şahsi sorumluluk altında kendi nam ve hesabına yapılmasıyla sağlanan kazançlardır.

Hangisi arızi kazançlardan biri değildir?

Ayrıca henüz başlamamış olan ticari, zirai veya mesleki faaliyete hiç girişilmemesi ile ihale, artırma ve eksiltmelere iştirak edilmemesi karşılığında elde edilen kazançlar da istisna hariçtir. Yani bir takvim yılı içerisinde 27.000 TL olan tutardan az olan Arızi Kazançlar beyan edilmeyecektir.

Arızi kazançlar hangileri?

Arızi kazançlar genel olarak yapılması devamlılık arz etmeyen faaliyetlerden elde edilen gelirlerden oluşmaktadır. Vergiye tabi arızi kazançlar şunlardır: Arızi olarak ticari muamelelerin icrasından veya bu nitelikteki muamelelere tavassuttan elde edilen kazançlar.

Aşağıdakilerden hangisi arızi kazanç değildir?

Ayrıca henüz başlamamış olan ticari, zirai veya mesleki faaliyete hiç girişilmemesi ile ihale, artırma ve eksiltmelere iştirak edilmemesi karşılığında elde edilen kazançlar da istisna hariçtir. Yani bir takvim yılı içerisinde 27.000 TL olan tutardan az olan Arızi Kazançlar beyan edilmeyecektir.

Zati i ne demek?

Zati kelimesinin anlamı nedir? (Sıfat)Kendine özgü, kişiye ilişkin, kişisel, özel, (Felsefe)Özünlü.

Arızi serbest meslek faaliyeti nedir?

Her türlü serbest meslek faaliyetinden doğan kazançlar serbest meslek kazancıdır. ... Gelir Vergisi Kanunu'nun 82'nci Maddesinde de; arızi kazançlar tanımlanırken; arızî(devamlılık arz etmeyen) olarak yapılan serbest meslek faaliyetleri dolayısıyla tahsil edilen hâsılatında arızı kazanç olduğu hüküm altına alınmıştır.

Arızi kazanç nasıl hesaplanır?

Arızi kazançlarda safi kazanç; satış bedelinden maliyet bedeli ve satış dolayısıyla yapılan giderlerin indirilmesi veya elde edilen hasılattan tevsik edilmek kaydıyla yapılan giderlerin düşülmesi ile bulunur.

Allah'ın Zati sıfatları ne anlama gelir?

Allah'ın sıfatları zati ve subuti sıfatlar olmak üzere ikiye ayrılır. Subuti, varlığı zorunlu ve gerçekleşmesi kesin olan demektir. Zati kelimesi ise öz anlamına gelen ''Zat'' sözcüğünden türetilmiştir. Bu kelime yalnızca Allah'a özgü olan ve başka hiçbir varlığa atfedilemeyecek nitelikler için kullanılır.