Kampüs okul ne demek?

İçindekiler:

  1. Kampüs okul ne demek?
  2. Üniversite binasına ne denir?
  3. Kampüs TDK ne demek?
  4. Kampüs ne demek TDK?
  5. Üniversite servisine ne denir?
  6. Üniversite hocalarına ne denir?
  7. Kampüs Özel isim mi?
  8. Kampüs nasil yazilir TDK?

Kampüs okul ne demek?

d) Kampüs: Millî Eğitim Bakanlığına bağlı değişik tür ve derecedeki birden fazla okul ve kurumlar ile bunlara bağlı pansiyon, yatakhane, yemekhane, laboratuvar, kütüphane, spor alanları, rehberlik ve sağlık ünitesi, konferans salonu, çok amaçlı salon ve benzeri yerleri içerisinde bulunduran alanı ifade eder.

Üniversite binasına ne denir?

KAMPUS: Yerleşke; Bir yüksek okulun ya da üniversitenin tüm birimleriyle üzerinde kurulmuş olduğu alana verilen isim.

Kampüs TDK ne demek?

TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı "yerleşke" olan kampüs, Fransızca kökenlidir. Kampüs ya da yerleşke, bir üniversitenin fakülteler, derslikler, öğrenci yurdu gibi her türlü yapı ve etkinlik alanlarıyla toplu bir biçimde bulunduğu yer anlamına gelmektedir.

Kampüs ne demek TDK?

Kampüs kelimesi Türkçeye Fransızca üzerinden yerleşmiştir. Taşıdığı anlam ile beraber yaygın şekilde kullanıldığını söylemek mümkün. Kampüs TDK Sözlük Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit kampüs kelimesi, 'Yerleşke' şeklinde ifade edilmektedir.

Üniversite servisine ne denir?

1. Servise "shuttle" derken servis şoförüne "dayı" demek. Bilgili öğrenciler arasında servislere shuttle denir, ne havalı kelime!

Üniversite hocalarına ne denir?

Üniversitede öğretmenlik Üniversitelerde öğretmenlik yapan yardımcı doçent, doçent, profesöre genel olarak "öğretim üyesi" denir. Bu derecelere yükselmedikleri halde üniversitelerde öğretim yapanlara "öğretim görevlisi", "uzman okutman" denir.

Kampüs Özel isim mi?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "kampüs"tür.

Kampüs nasil yazilir TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Kampus şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kampüs şeklinde olmalıdır.