Makine nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Makine nedir TDK?
  2. Makina ne demek kısa?
  3. Teleskop anlamı nedir kısa?
  4. Teleskopik Ayakli ne demek?
  5. Teleskop nedir ne işe yarar?
  6. Manyetik Yazi Tahtasi ne demek?
  7. Manyetik beyaz tahta nedir?

Makine nedir TDK?

Sözlükte "makine" ne demek? 1. Herhangi bir enerji türünü başka bir enerjiye dönüştürmek ya da belli bir etki oluşturmak için birleştirilmiş düzenekler bütünü; araba, otomobil.

Makina ne demek kısa?

Makina, herhangi bir enerji türünü başka bir enerjiye dönüştürmek, belli bir güçten yararlanarak bir işi yapmak veya etki oluşturmak için dişliler, yataklar ve miller gibi çeşitli makina elemanlarından oluşan düzenekler bütününe denir.

Teleskop anlamı nedir kısa?

Teleskop, uzaydan gelen her türlü radyasyonu alıp görüntüleyen astronomların kullandığı, bir rasathane cihazıdır. 1608 yılında Hans Lippershey (Hollandalı gözlük üreticisi) tarafından icat edilmiş, 1609 yılında Galileo Galilei tarafından ilk defa, gökyüzü gözlemleri yapmakta kullanılmıştır.

Teleskopik Ayakli ne demek?

Yazı Tahtası Teleskopik Ayaklı: 3 ayaklı, genelde ölçü olarak küçük olan tahtalardır.

Teleskop nedir ne işe yarar?

Teleskoplar, gökcisimlerini özellikle yıldızları incelemek için kullanılan cihazlardır. ... Teleskopların asıl amacı yıldızlardan gelen ışığı toplamaktır.

Manyetik Yazi Tahtasi ne demek?

Manyetik Sac Yüzey Yazı Tahtası: İthal yüzeyden imal edilen bu ürün grubumuz mıknatıs ile çeşitli görseller tutturabilme özelliğine sahiptir. Metal saç üzerine dökülen özel boyası ile pişirilerek yazı yazılacak yüzey oluşturulur. Emaye yazı tahtalarına göre ortalama %30 civarında daha uygun fiyatlıdır.

Manyetik beyaz tahta nedir?

Okul, ofis, işyeri, ev veya eğitim verilen her yerde günlük yoğun kullanım için tasarlanmış ve üzerine board marker (yazı tahtası kalemi) ile yazı yazmak için kullanılan, manyetik yazım yüzeyi malzemesi kullanılarak yapılan, beyaz renkli, mıknatıs özelliği olan uzun ömürlü görsel iletişim aracıdır.