Rambutan türkiyede nerede yetişir?

İçindekiler:

  1. Rambutan türkiyede nerede yetişir?
  2. Rambutan nedir neye yarar?
  3. Ejder meyvesi hangi hastalıklara iyi gelir?
  4. Yılan meyvesi nedir?
  5. Papaya bitkisi nerede yetişir?
  6. Liçi meyvesi nerede yetişir?
  7. Mangostan nedir ne işe yarar?
  8. Tropikal meyve çeşitleri nelerdir?
  9. Salak meyvesi Türkiye'de nerede yetişir?
  10. Yılan meyvesi nerede yetişir?
  11. Papaya Ağacı Türkiye'de nerede yetişir?
  12. Litchi Türkiyede yetişir mi?

Rambutan türkiyede nerede yetişir?

Rambutan meyvesi, ülkemizde Antalya'da özel alanlarda yetiştirilmektedir. Nemli ve tropikal iklimlerde yetişme koşulu olan bu özel meyve, özenli bir bakım ister. 9 ile 20 metre boyunda uzayan rambutan ağaçları, salkım şeklinde büyüyen ve bu salkımlarda meyvesini veren bir yapıdadır.

Rambutan nedir neye yarar?

Vücuttaki hücre hasarlarını tedavi etmede önemli bir yardımcıdır, Vücuttaki kan dolaşımını düzenler, Cilt için çok iyi bir besin olan rambutan meyvesi, deride oluşan hastalıklara iyi geldiği gibi cilde doğal bir parlaklık kazandırır, Lif sayesinde kabızlık çeken kişiler için tercih edilebilir.

Ejder meyvesi hangi hastalıklara iyi gelir?

Ejder meyvesi kolon kanserinin tedavisinde oldukça etkili antikanser özelliğe sahip. İçerdiği C vitamini ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yüksek kalsiyum oranı ile kemikleri geliştiriyor. Likopen içeren ejder meyvesi, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürüyor.

Yılan meyvesi nedir?

Tropikal bir meyve olan salak pondoh yılan derisine benzeyen pullu kabuğundan dolayı yılan meyvesi olarak da bilinir. Boyu yaklaşık 6 metreye ulaşan palmiyelerde yetişir. Şekli yumurtaya benzeyen salak pondoh, Tayland, Malezya, Brunei ve Endonezya'da gibi ülkelerde yetişir.

Papaya bitkisi nerede yetişir?

Carica papaya bitkisinin meyvesi ve Carica cinsinin bir üyesidir. Günümüzde ise çoğu tropikal iklim bölgelerinde yetiştirilerek yaygınlık kazanmaya başlamıştır. Türkiye'de ise tropikal iklime en müsait bölge olan Muğla'nın Datça ilçesinde yetiştirilmesi ile ülke sınırlarına girmesine ön ayak olunmuştur.

Liçi meyvesi nerede yetişir?

Liçi meyvesi Çin'in güneyinde, Hindistan, Vietnam, Filipinler gibi iklime sahip ülkelerde yetişen bir meyvedir. Liçi kışın serin ancak dondan korunaklı yağışlı bir iklim yazın ise sıcak ve nem ister. Türkiye'de ise şu anda yalnızca Mersin ve ilçelerinde yetiştirilmektedir.

Mangostan nedir ne işe yarar?

Mangostan, alyuvarların kalitesini korur ve kansızlıkla mücadele eder. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği sayesinde, tüberküloz gibi ciddi hastalıkları önler. Vitamin değeri yüksek olan mangosten, kan basıncını dengelediği için kalp hastalıklarına karşı duvar örer.

Tropikal meyve çeşitleri nelerdir?

Tropik meyvelerin isimleri
  • Hindistan Cevizi. Hindistan cevizi karbonhidratlar açısından zengindir çok etkili ve fazla miktarda doymamış yağlar içerir ve aynı şekilde tam bir lif deposudur. ...
  • Mango. Mangonun fitokimyasal gücü ile sağlığınızı koruyun,
  • Rambutan.
  • Mangosteen.
  • Ananas.
  • Durian.
  • Dragon Fruit.
  • Star Fruit.
Daha fazla öğe...

Salak meyvesi Türkiye'de nerede yetişir?

Endonezya'nın diğer bölgelerinde bir gıda mahsulü olarak yetiştirilir ve Bali, Lombok, Timor, Maluku ve Sulawesi'de doğallaştırılmaktadır.

Yılan meyvesi nerede yetişir?

Tayland, Malezya, Brunei ve Endonezya'da yetişen meyvenin 3 çeşidi bulunur. Bunlar, Salak Pondoh, Salak Bali, Salak Gula Pasir'dir.

Papaya Ağacı Türkiye'de nerede yetişir?

Carica papaya bitkisinin meyvesi ve Carica cinsinin bir üyesidir. Günümüzde ise çoğu tropikal iklim bölgelerinde yetiştirilerek yaygınlık kazanmaya başlamıştır. Türkiye'de ise tropikal iklime en müsait bölge olan Muğla'nın Datça ilçesinde yetiştirilmesi ile ülke sınırlarına girmesine ön ayak olunmuştur.

Litchi Türkiyede yetişir mi?

Liçi meyvesi Çin dışında, Hindistan, Vietnam, Filipinler, İsrail, ABD'nin Teksas, Florida, Hawaii eyaletleri ve Kaliforniya eyaletinin kıyı kesimleri ve Endonezya'da da yetişir. Türkiye'de ise şu anda yalnızca Mersin ve ilçelerinde yetiştirilmektedir.