Candaroğulları soyu nereden gelir?

İçindekiler:

  1. Candaroğulları soyu nereden gelir?
  2. Candaroğulları Oğuzların hangi Boyundandır?
  3. Candaroğulları Beyliğini kim aldı?
  4. Çobanoğulları hangi boydan?
  5. Karamanlılar hangi boydan?
  6. Karesioğulları kim tarafından alındı?
  7. Tarihte yavlak Hasan Kimdir?
  8. Tarihte yavlak Aslan kimdir?
  9. Karaman oğulları hangi Türk boyundan?

Candaroğulları soyu nereden gelir?

Candaroğulları 13. yüzyılda Kastamonu, Sinop ve çevresinde kurulan bir Türk hanedanlığıdır. Beyliğin kurucusu Şemseddin Yaman Candar'dır. Selçuklu Sultanı II. Gıyaseddin Mesud'un hükümdarlığı döneminde Rükneddin Kılıç Arslan bir gemi ile Kırım'dan gelerek Sinop'a çıkmış, oradan da Kastamonu'ya gelmiştir.

Candaroğulları Oğuzların hangi Boyundandır?

Candaroğulları Beyliği Hakkında Detaylı Bilgi. Candaroğulları (İsfendiyaroğulları) Beyliğinin kurucusu Demir Yaman Candar Bey, Oğuzların Kayı boyundandır.

Candaroğulları Beyliğini kim aldı?

Yıldırım Bayezid, Anadolu'daki birliği sağlama yolundaki çalışmaları sırasında Candaroğulları topraklarına sahip olmuş, fakat Sinop'ta Candaroğulları Beyliğini devam ettirmiştir. İsfendiyar Bey Ankara Savaşı'ndan (1402) sonra Timur'un hakimiyetini tanıdı.

Çobanoğulları hangi boydan?

Oğuzlar'ın Kayı boyuna mensup olan Emîr Çoban'ın Anadolu fâtihi Kutalmışoğlu Süleyman'ın emîrlerinden Karategin'in soyundan geldiği rivayet edilir ve kaynaklarda dürüst, kahraman, cömert, devamlı gazâ ile meşgul bir kişi olarak anılır (İbn Bîbî, s. 304).

Karamanlılar hangi boydan?

Karamanoğulları OĞUZ'ların SALUR boyuna mensuptur. 24 Oğuz boyu şunlardır. 1.Kayı 2.Bayat 3.Alkaevli 4.Karaevli 5.Yazır 6.Döğer 7.Dondurga 8.Yaparlı 9.Avşar 10.Kızık 11.Beğdili 12.Karkın 13.Bayındır 14.Biçene 15.Çavuldur 16.Çepni 17.Salur l8.Eymür l9.Alayuntlu 20.Üreğir 21.Iğdiz 22.Büğdüz 23.Yuva 24.Kınık.

Karesioğulları kim tarafından alındı?

1345 yılında Orhan Gazi ile birlikte gelen Dursun Bey, Bergama kalesine sığınan abisi Demirhan Bey tarafından öldürülmüştür. Bu duruma çok üzülen Orhan Gazi, halkın ve ileri gelenlerin de isteği üzerine 1361 yılında Karesi Beyliği topraklarını Osmanlı topraklarına katmıştır.

Tarihte yavlak Hasan Kimdir?

Muzaffereddin Yavlak Arslan, 1280-1292 yılları arası hüküm sürmüş Çobanoğulları beyi. Saltukname'de "Melik Muzaffereddin" olarak da anılmaktadır.

Tarihte yavlak Aslan kimdir?

Kayı boyuna mensup olan Muzaffereddin Yavlak Arslan, 1280-1292 yılları arası hüküm sürmüş Çobanoğulları beyidir. Kuruluş Osman dizisinde de adı geçmesiyle birlikte izleyiciler tarafından araştırılan Çobanoğulları beyi Muzafferüddin Yavlak Arslan, Saltukname'de "Melik Muzaffereddin" olarak da anılıyor.

Karaman oğulları hangi Türk boyundan?

Karamanoğulları Anadolu Selçuklu Devletinin zayıflamasından ve yıkılmasından sonra bağımsızlıklarını ilan edip Karamanoğlu Devletini kurmuşlardır. Karamanoğulları OĞUZ'ların SALUR boyuna mensuptur. 24 Oğuz boyu şunlardır.