Lens Nedir Türkçe anlamı?

İçindekiler:

  1. Lens Nedir Türkçe anlamı?
  2. Latince lens ne demek?
  3. Göz lens ne ise yarar?
  4. IS lens ne demek?
  5. Lens Nedir tıp?
  6. Lens kimlere verilir?
  7. Göz içi lens ne demek?
  8. IS STM DSLR ne demek?
  9. BC 8.6 ne demek?
  10. Kontakt lens çapı nedir?
  11. Lens Extraction nedir?

Lens Nedir Türkçe anlamı?

Lens Nedir Türkçe anlamı? Lensin, Türkçesi mercektir, değişik anlamları olabilir: * Lens , gözün bir dokusu. * Lens , optik bir yapı.

Latince lens ne demek?

İngilizce deyim İngilizce lens "mercek" sözcüğünden türetilmiştir. ... Bu sözcük Latince lens, lent- "mercimek" fiilinden alıntıdır.

Göz lens ne ise yarar?

Kontakt lensler miyopi, hipermetropi, astigmatizma ve presbiyopi gibi görme kusurlarının düzeltilmesinde, göz renginin değiştirilmesinde ya da bazı kornea hastalıklarında kullanılmaktadır. Miyopi uzağı, hipermetropi yakını net görememektir.

IS lens ne demek?

IS: Image Stabilization (Görüntü Stabilizasyonu) teriminin kısaltmasıdır. Canon bu özelliği orta ve profesyonel sınıftaki objektiflerinde sunmaktadır.

Lens Nedir tıp?

Gözün kırma kusurlarını düzeltmek için gözlüğe alternatif olarak üretilmiş, kornea ön yüzeyine takılan merceklere kontakt lens denir. Kontakt lensler optik amaçlı olarak kullanılmakla beraber kozmetik ve tedavi amacıyla da kullanılmakta olan bir çeşit protezdir.

Lens kimlere verilir?

Genel olarak doktorlar yetişkin kişiler için lens kullanımını önermektedirler. Çünkü küçük yaşta olan çocuklar lens temizliğini dikkatle yapamadığı için gözün mikrop kapma ihtimali yüksektir. Lens kullanmadan önce göze ayrıntılı muayene yapılarak herhangi bir göz rahatsızlığı var mı tespit edilmelidir.

Göz içi lens ne demek?

Göz içi lens tedavisi, katarakt gibi göz rahatsızlıklarında kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem, göz içindeki doğal lenslerin yerine özel teknoloji ile üretilen protez lenslerin yerleştirilmesi prensibine dayanır. Buradaki lens terimi kontakt lenslerle karıştırılmamalıdır.

IS STM DSLR ne demek?

STM - Step Motor anlamına gelir ve bir video kaydı sırasında (işitsel) gürültüyü ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır yeni bir iris mekanizması ile birlikte, odak motor yeni bir tasarıma sahip Canon lensler yeni bir dizi uygulanır.

BC 8.6 ne demek?

Lens BC tanımındaki BC harfleri İngilizcede Base Curve anlamına geliyor. Türkçesi 'temel eğri' olan bu terim halk arasında ise 'lens çapı' olarak biliniyor. Ancak doğrusu 'lens bombesi' demektir. ... Yeni silikon hidrojel lens BC 8.6 mm olarak kabul edilse de 7 – 9 mm arasında bir değer alabilir.

Kontakt lens çapı nedir?

Korneaya takılarak göz bebeğini tamamen kaplayan ve gözlüğe alternatif olarak kullanılan mercekler kontakt lens olarak adlandırılır. ... Genel olarak sert lenslerin çapı ortalama 7.5-8.5 mm arasında bir değerdeyken, yumuşak lenslerin çapı ise 13.5-15 mm arasındadır.

Lens Extraction nedir?

Lens, 3mm'lik kesi ile gözün içine yerleştirilir ve vücut ısısıyla normal şeklini alır. Tedavinin aynı zamanda bir katarakt yöntemi olması sebebiyle tek seansta hastanın hem kataraktı tedavi edilir, hem de göz içine konulacak mercek ile uzak ve yakın görme problemi uygun adaylarda giderilir.