Nesai sahih mi?

İçindekiler:

  1. Nesai sahih mi?
  2. Tirmizî turk mu?
  3. Imam Müslim Türk mü?
  4. Muhammed el Buhârî Türk mü?

Nesai sahih mi?

Rivayetlere göre Nesâî, önce 'Es-Sünen'ül Kübrâ' adıyla büyük bir hadis külliyatı yazmıştı. ... Sünen-i Nesâî, çoğu âlimler tarafından Kütüb-i Sitte'nin içinde Sahih-i Buhârî ve Sahih-i Müslim'den sonra üçüncü en güvenilir kitap olarak kabul edilmiştir.

Tirmizî turk mu?

Hayatı Günümüzde Özbekistan'da bulunan Tirmiz şehrinin Buğ köyünde 824 yılında doğdu. Ailesi Merv'den gelerek Tirmiz'e yerleşmiştir. Kör olarak doğan ya da sonradan gözlerini kaybeden Tirmizî, ilk öğrenimini bitirio 849 yılından sonra çalışmalarını hadis ilmi üzerinde yoğunlaştırdı.

Imam Müslim Türk mü?

Arap olmamakla birlikte Türk veya Fars asıllı olduğuna dair de bilgi yoktur. Çocukluk yıllarını, Emevî aleyhtarı siyasî ve sosyal faaliyetlerin merkezi Kûfe'de geçirdiği anlaşılan Ebû Müslim, Ebû Dülef el-İclî'nin ceddi İdrîs b. Ma'kıl'in himayesinde büyüdü, onun oğlu ile birlikte okudu ve Kur'an'ı ezberledi.

Muhammed el Buhârî Türk mü?

Buhârî ya da tam künyesiyle Ebû Abdillâh Muhammed bin İsmâîl bin İbrâhîm el-Cu'fî el-Buhârî (21 Temmuz 810, Buhara - 31 Ağustos 869, Semerkand), Buharalı Fars bir muhaddistir.