Hindinin Kelime anlamı ne?

İçindekiler:

  1. Hindinin Kelime anlamı ne?
  2. Ingilizcede neden hindiye Turkey denir?
  3. Neden hindiye Turkey diyorlar?
  4. Turkey hindi demek mi?
  5. Hindi ingilizce nasıl yazılır?
  6. Ingilizce kaz ne demek?

Hindinin Kelime anlamı ne?

Özellikle İngilizce bilenlerimiz, Türkiye'nin adının İngilizcede "Turkey" olmasını hep garipsemişlerdir (belki rahatsızlık duyanlar da olmuştur). ... Hindinin İngilizcedeki karşılığı "turkey"dir. Bu kelime, aynı zamanda "Türkiye" için kullanılır. Hindinin Türkçe anlamı "Hindistanlı" ("Hintli") ile eş anlamlıdır.

Ingilizcede neden hindiye Turkey denir?

Bilimsel adı Numida meleagris olan bu kuş Madagaskar'dan geliyordu ama İngilizler bunu bilmiyordu. Tek bildikleri bu hayvanın Avrupa üzerinden Türk tüccarlar tarafından ülkeye getirildiğiydi. Durum böyle olunca kuşa da turkey demeye başladılar.

Neden hindiye Turkey diyorlar?

Amerikan hindileri Avrupa'ya 1519 yılında İspanyollar tarafından getirildi. ... Sonunda her iki ırkın farklı olduğu anlaşıldı ama ama Amerikan kökenli bu kuşun adı, 17'inci yüzyılda Amerika'ya göç eden İngiliz göçmenler sayesinde Amerikan dilne bile 'Turkey' olarak yerleşti.

Turkey hindi demek mi?

8. Etiyopya'dan satın aldıkları hindileri Osmanlılar üzerinden Avrupaya getiren batılılar, daha sonradan Portekizli denizcilerin Amerika'dan getirdiği hindilerin de aynı hindi türü olduğunu düşündü ve böylece hindinin adı 'Turkey' yani Türkiye olarak kaldı.

Hindi ingilizce nasıl yazılır?

Amerikalılar'ın hindiye neden "Turkey" dediğini duyunca çok şaşıracaksınız. Dahası biz neden hindiye "Hindi" diyoruz, öğreneceksiniz. Birçoğumuz ülkemizin isminin İngilizce'de aynı zamanda “hindi” demek olduğunu biliyoruz.

Ingilizce kaz ne demek?

"kaz" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 5 sonuç
Kategoriİngilizce
1Yaygın Kullanımgoose i.
General
2Genelfool i.
3Geneldope i.
7 satır daha