Fire düşmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Fire düşmek ne demek?
  2. Fire nedir Fire prosedürü?
  3. Envantere almak ne demek?
  4. Markette Fire ne demek?
  5. Ateşin sözlük anlamı nedir?
  6. Iskarta olmak ne demek?
  7. Üretimde fire ne demek?
  8. Fire mamul ne demek?
  9. Envanter nedir kısaca tanımı?
  10. Fire kumaş nedir?

Fire düşmek ne demek?

Herhangi bir ürün ya da kişi üzerinden eksilme ya da azalma gibi durum fire vermek anlamına gelmektedir.

Fire nedir Fire prosedürü?

Üretim tesislerinde ham maddeden son ürüne kadar olan süreçlerde, toplam ham maddenin ürün için kullanılamayan yani boşa giden ham madde kayıplarına “fire” denmektedir. İşletmeler için her fire israftır ve zarar kalemidir.

Envantere almak ne demek?

Vergi Usul Kanununun 186 ncı maddesinde “envanter çıkarmak” deyimi tanımlanmıştır. Buna göre envanter çıkarmak; bilânço günündeki mevcutları, alacakları ve borçları saymak, ölçmek, tartmak ve değerlemek suretiyle kesin bir şekilde ve müfredatlı olarak tespit etmektir.

Markette Fire ne demek?

Üretim tesislerinde ham maddeden son ürüne kadar olan süreçlerde, toplam ham maddenin ürün için kullanılamayan yani boşa giden ham madde kayıplarına “fire” denmektedir.

Ateşin sözlük anlamı nedir?

Yanıcıcisimlerin tutuşmasıyla beliren ısıve ışık, od. Tutuşmuş olan cisim. Isıtma veya pişirme için kullanılan yer veya araç.

Iskarta olmak ne demek?

Iskartaya çıkmak deyiminin anlamı ve açıklaması Eskimek, işe yaramaz ve kullanılamaz hale gelmek. "Yazlıktaki çamaşır makinesi de ıskartaya çıktı." "Bizim artık ıskartaya çıkma vaktimiz gelmiş." Iskarta: Herhangi bir nedenle değerini yitirmiş mal.

Üretimde fire ne demek?

Üretim tesislerinde ham maddeden son ürüne kadar olan süreçlerde, toplam ham maddenin ürün için kullanılamayan yani boşa giden ham madde kayıplarına “fire” denmektedir. İşletmeler için her fire israftır ve zarar kalemidir.

Fire mamul ne demek?

Fire kavramı, bir mamulün bünyesinde yer alan net ilk madde ve malzeme miktarı ile üretim sürecine giren brüt ilk madde ve malzeme miktarı arasındaki fark olarak tarif edilmektedir ancak harcanan ilk madde ve malzeme miktarı ile mamulde yer alan ilk madde ve malzeme miktarı arasında kalan farkın tamamen ortadan ...

Envanter nedir kısaca tanımı?

Aşağıda envanter kelimesinin sözlük anlamı açıklanmıştır. - Bir ticaret kuruluşunun para, mal ve diğer varlıklarıyla genel olarak borçlu ve alacaklı durumlarını, niceliklerini değerleri ile ayrıntılı biçimde gösterme. ... Diğer bir anlamı ise Mal ve değerlere ait döküm ve çizelge anlamına gelmektedir.

Fire kumaş nedir?

Fire kumaş tekstil atıklarına verilen isimdir. Kumaş kesim fabrikaları ve kesim atölyeleri İstanbul başta olmak üzere diğer metropol kentlerde en çok fire kumaş atığına neden olan mekanlardır. Örme fire kumaş veya dokuma fire kumaş olarak ikiye ayrılırlar.