Ambleye ne demek?

İçindekiler:

  1. Ambleye ne demek?
  2. Araç Ambeleye neden kalkar?
  3. Dizel araçlar nasıl kullanılır?
  4. Ambeleye kalkan motora ne yapılır?
  5. Dizel araç ambale ne demek?

Ambleye ne demek?

Ambale Ne Demek? Kelime anlamı “çok fazla gaz vererek otomobili kullanılamaz duruma getirmek” olarak tanımlanan bu kavram, motorun kontrolsüz bir yakıt veya yağ girişi ile durdurulamaz hale gelmesini ve bozulmasıdır.

Araç Ambeleye neden kalkar?

Araç ambaleye neden kalkar sorusuna cevap; motorun yanma odasına yağın girmesidir. ... Elektronik bir ateşleme sistemi olmadığı için kontağın kapatılması da motoru durdurmaz. Yanma odasındaki yağın miktarına göre dizel motorların 6000-7000 devirlere çıkması mümkün olabilir.

Dizel araçlar nasıl kullanılır?

Dizel araba kullanımı esnasında devir saatine dikkat edin ve yüksek devirde uzun süre kullanmamaya özen gösterin. Bunun yerine devir saati 2-3 arasındayken vites arttırın. Bu hem motora güç binmesini önler hem de yakıt tüketiminin artmamasını sağlar. Gaza basmayacaksanız ya da yavaşlıyorsanız vitesi boşa almayın.

Ambeleye kalkan motora ne yapılır?

Bu durumda yapılması gereken, Soğuk kanlılığınızı koruyarak motorun kaputunu açarak hava emmesini bir havlu veya bezle tıkamaktır.

Dizel araç ambale ne demek?

Halk dilinde ambeleye kalkmak olarak bilinen aslında ismi diesel Runaway olan bu terimin anlamı motorun devirlenerek kendini yok etmesidir.