Harcırah nedir kimlere verilir?

İçindekiler:

  1. Harcırah nedir kimlere verilir?
  2. Yol harcırah nedir?
  3. Harcırah nasıl verilir?
  4. Harcırah masrafı nedir?
  5. 2021 geçici görev yolluğu ne kadar?
  6. Harcırah ne zaman alınır?
  7. 2021 yılı geçici görev yolluğu ne kadar?
  8. Yolluk kaç güne yatar?
  9. Harcırah için ikamet gerekli mi?
  10. Sürekli görev yolluğu hangi hallerde verilir?

Harcırah nedir kimlere verilir?

Personelin iş gezisi boyunca gitmesi gereken yerler baz alınarak harcırah ödenir. Harcırah Kimlere Verilir? Harcırah, hem devlet memurlarına hem de özel sektörde çalışan personellere verilir. Bununla birlikte harcırah izne çıkan askerlere de verilir.

Yol harcırah nedir?

İş seyahatlerinde, personellere yol masrafı dahil zorunlu olarak yaptıkları harcamaları karşılamak için yapılan ödemeye harcırah denir. Harcırah Farsça kökenli bir sözcük olup harç, masraf ve ücret anlamlarına gelmektedir. Dilimize Arapçadan geçmiş olan Rah sözcüğü ise yol anlamında kullanılmaktadır.

Harcırah nasıl verilir?

Harcırah, bu kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, gidip gelmeye en uygun ve kullanılması mutat olan yol ve taşıt araçları üzerinden verilir. Gidip gelmeye en uygun ve kullanılması mutat olan bu yolda hem muayyen, hem gayrimuayyen tarifeli taşıt işletilmekte ise harcırah hesabında muayyen tarifeli taşıt esas alınır.

Harcırah masrafı nedir?

hizmetlilere görevlendirildikleri yerlerde veya yeni görev yerlerine taşınmalarından dolayı yapacakları ek masraflara karşılık olarak yapılan ödemelerdir.

2021 geçici görev yolluğu ne kadar?

01.01.2021-31.12.2021 tarihleri arası Yurtiçi gündelik miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 61,65. Ek göstergesi 5800 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 57,55.

Harcırah ne zaman alınır?

YURTDIġINDA; İlk 180 gün tam ve müteakip günler için 2/3 oranında ödenir. müddetleri veya gündelik miktarını artırmaya neden olamaz. Maddenin son fıkrasında belirtilen istisnalar hariç.

2021 yılı geçici görev yolluğu ne kadar?

2021 yılında Harcırah Kanunu'na tabi kurumlar tarafından Devlet memurlarına yurt içinde verilecek gündelik miktarları, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu eki “H Cetveli” nde tespit edilmiş olup en yüksek derecedeki Devlet memuru için ödenecek yurt içi gündelik miktarı 80,50 TL olarak belirlenmiştir.

Yolluk kaç güne yatar?

* İlgili belgelerle birlikte Personel Daire Başkanlığı'nın Özlük Hakları ve Tahakkuk Şube Müdürlüğüne yolluk bildiriminizi ve dilekçenizi teslim etmeniz gerekmektedir. Biriminizde ödenek bulunması halinde 15 gün içinde ödemeniz yapılacaktır.

Harcırah için ikamet gerekli mi?

Söz konusu hükümlere göre naklen bir başka göreve atanan memura sürekli görev yolluğu ödenebilmesi için; atandığı yeni görev yerinin memuriyet mahalli dışında olması gerekmektedir. Ancak memuriyet mahalli değiştiği halde ikametgahı değişmeyen memura aile masrafı ödenmesi mümkün değildir.

Sürekli görev yolluğu hangi hallerde verilir?

Bu itibarla; geçici oldukları yere sürekli olarak atananlara sürekli bulundukları yerden yeni görev yerlerine ( geçici görevli bulundukları yerlere ) ev eşyalarını taşıtmaları koşuluyla sürekli görev yolluğu ödenmesi mümkün bulunmaktadır.