Sözleşmeli memur işten çıkarılır mi?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli memur işten çıkarılır mi?
  2. 4B sözleşmeli personel ne demek?
  3. Sözleşmeli personel hangi durumlarda işten çıkarılır?
  4. Sözleşmeli ve kadrolu ne demek?
  5. Sözleşmeli personel istifa edince tazminat alır mı?
  6. 4b li personel istifa ederse tazminat alır mı?
  7. Sözleşmeli personel ceza alırsa ne olur?

Sözleşmeli memur işten çıkarılır mi?

Personel; kendi isteği ile bir ay önceden haber vermek koşuluyla veya Ek 1 inci maddenin dördüncü fıkrasının (b) ve (c) bendi uyarınca sözleşmeyi tek taraflı feshedebilir. Hizmet sözleşmesi, ölüm ve 7 nci maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sayılan hallerde kendiliğinden sona erer.

4B sözleşmeli personel ne demek?

657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu 4/B madde uyarınca; “Kalkınma planı, yıllık program, iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi aynı zamanda işlerliği için şart olan, istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici ...

Sözleşmeli personel hangi durumlarda işten çıkarılır?

Ayrıca, askerlik ve doğum dışında kesintisiz olarak fiilen en az 2 hizmet yılını tamamlayan personele; sürekli tam iş göremezlik geliri bağlanması, malullük aylığı bağlanması, yaşlılık aylığı bağlanması veya toptan ödeme yapılması halinde sözleşme kendiliğinden feshedilmiş olur.

Sözleşmeli ve kadrolu ne demek?

Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye ve Gümrük Bakanlığı'nın görüşleri alınarak ilgili kurumun teklifiyle, özel mesleki bilgiye gereksinim duyulduğunda veya yıllık programda geçici işlerde görevlendirilmek için sözleşme yapılarak geçici bir şekilde çalıştırılmasına karar verilen bir kamu hizmeti görevlisine sözleşmeli ...

Sözleşmeli personel istifa edince tazminat alır mı?

Tazminat ödeme yükümlülüğü ile ilgili olarak Yönetmelik, sözleşme dönemi içerisinde sözleşmenin personel tarafından tek taraflı feshini tazminat ödeme sebebi kabul etmiştir. ... Yukarıda belirtilenler dışında sözleşmenin personel veya kamu işvereni tarafından feshedilmesi tazminat yükümlülüğü doğurmamaktadır.

4b li personel istifa ederse tazminat alır mı?

Bu statüde çalışanların sözleşme koşullarına uymaması nedeniyle kurum tarafından, sözleşme esasları dışında herhangi bir nedenle çalışanlar tarafından, sözleşmesinin feshedilmesi veya yenilenmemesi hallerinde, iş sonu tazminatı ödenmez.

Sözleşmeli personel ceza alırsa ne olur?

Memurlarla aynı işi yapan aynı unvanı ve çalışma ortamını paylaşan sözleşmeli personel için ise herhangi bir disiplin müeyyidesi bulunmamaktadır. ... Bugün 4/B için tek disiplin cezası diyebileceğimiz müeyyide sözleşmenin feshidir. Bu da en ağır yaptırım olup, memurluktan çıkarma cezasına eşdeğerdir.