Jop hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Jop hastalığı nedir?
  2. Hyper IgM syndrome nedir?
  3. Peygamber sendromu nedir?
  4. Elisa hastalığı ne demek?

Jop hastalığı nedir?

Hiper IgE sendromu (Job sendromu), serum immünglobulin E seviyesinde yükseklik, atopik dermatit benzeri kronik egzema, tekrarlayan piyojenik infeksiyonlara eğilim, pnömatosel, nötrofil kemotaksis bozukluğu ve değişken T hücre fonksiyon bozukluğu ile karakterize, ender rastlanan bir immün yetmezlik hastalığıdır (1).

Hyper IgM syndrome nedir?

Hiper IgM sendromu serumda IgM artışı ve diğer immunoglobulin (Ig) lerde azalma ile karakterize bir tablodur. Genetik yapısı oldukça heterojendir. IgM artışı ile birlikte diğer Ig düzeylerindeki azalmanın B hücrelerinde IgM/IgG "isotype switching" deki defekt nedeniyle olduğu düşünülmektedir.

Peygamber sendromu nedir?

Kudüs Sendromu adı ilk kez 1930'lu yıllarda Kudüslü psikiyatrist Heinz Herman tarafından konan bir hastalık. Kişinin Kudüs'e gelmesi ile başlayan ve kentte kalındığı süre içinde dini halüsinasyonlar, takıntılar geliştirmesi durumu. Bir tür delilik hali yani.

Elisa hastalığı ne demek?

Elisa nedir kısaca; ciddi derecede önemli ve bulaşıcı bir hastalık olan AIDS hastalığının anlaşılmasında kullanılan bir laboratuvar testidir. Hasta HIV ile enfekte olduktan sonra, bağışıklık sistemi virüse karşı antikorlar üretir. Anti-HIV antikorlarının virüse karşı gelişmesi biraz zaman alabilir.