Nitelik kodları neler?

İçindekiler:

  1. Nitelik kodları neler?
  2. Ekpss 4001 nitelik kodu nedir?
  3. 4419 nitelik kodu nedir?
  4. Ekpss 1000 nitelik kodu nedir?
  5. 4418 nitelik koduna kimler başvurabilir?
  6. Aranan niteliklerin hepsi olmalı mı?

Nitelik kodları neler?

Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

Ekpss 4001 nitelik kodu nedir?

4001 numaralı nitelik kodu herhangi bir lisans programından mezun olma şartıdır. Böylece KPSS sınavında başarılı olan kişiler tercih yaparken herhangi bir lisans programından mezun olmuş ise bu alanı tercih edebilirler.

4419 nitelik kodu nedir?

ÖSYM tarafından açıklanan tercih kılavuzunda en fazla kullanılanlardan biri 4419 nitelik kodudur. Merkezi atama kapsamında lisans mezunu, önlisans mezunu ve ortaöğretim mezunu kadrolar ayrı ayır açıklanmaktadır. ... Tercih kılavuzunda yer alan 4419 nitelik kodu da hukuk fakültesi mezunu olma zorunluğunu ifade etmektedir.

Ekpss 1000 nitelik kodu nedir?

Birçok aday tercih etmek istedikleri pozisyonlarda aranan nitelik kodlarının ne anlama geldiğini bilmiyor. Peki, EKPSS nitelik kodları arasında yer alan 1000 3001 4001 nitelik kodu nedir? 1001 Nitelik kodu ise ilköğretimi temsil ediyor.

4418 nitelik koduna kimler başvurabilir?

önlisans programlarının birinden mezun olmak. 3361 Matbaacılık veya Matbaacılık ve Baskı Teknikleri önlisans programından mezun olmak. 3363 Serigrafi önlisans programından mezun olmak. 3365 Mermercilik veya Mermer Teknolojisi önlisans programından mezun olmak.

Aranan niteliklerin hepsi olmalı mı?

Bir kontenjanın karşısında birden çok özel koşul kodu varsa; aday mutlaka bu niteliklerin hepsine sahip olmalıdır. Yoksa bu kontenjanı tercih etmemelidir. Örneğin, bir memurluk kadrosu için ehliyet, YDS 70 almak şartları aranıyorsa her iki şartın da adayda bulunması gerekir.