Mimari Restorasyon Bölümü mezunu ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Mimari Restorasyon Bölümü mezunu ne iş yapar?
  2. Restorasyon uzmanı ne iş yapar?
  3. Mimarlık Üni kaç sene?
  4. Restorasyon işini kim yapar?
  5. Restoratör hangi bölüm mezunu?

Mimari Restorasyon Bölümü mezunu ne iş yapar?

Mimari Restorasyon tarihsel ve kültürel anlamda değer taşıyan Mimari nesnelerin, bilimsel ve doğru yöntemlerle korunmasını ve onarılmasını sağlayarak geleceğe aktarılmasını sağlayan bir meslek dalıdır. Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri programdan mezun olunca her tür yapının bakım ve onarım işlerini yaparlar.

Restorasyon uzmanı ne iş yapar?

Restorasyon Teknikeri; Mimar ve Mühendislerle birlikte ortak çalışmalar yürüterek, tarihi ya da kültürel yapıların onarımı ve korunması ile ilgili uygulamalarda görev alan kişidir.

Mimarlık Üni kaç sene?

Mimarlık, üniversitelerde Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Mimarlık bölümü Sayısal puan türünden öğrenci kabul eder.

Restorasyon işini kim yapar?

Restorasyon projeleri, işinde deneyimli mimarlar tarafından hazırlanılır. Rölöve ile yürütülen çalışmalar sırasında mimar, yapının bozulmadan en iyi haline gelmesi için çalışmalar yapar.

Restoratör hangi bölüm mezunu?

Restoratör Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Restoratör olmak için dört yıllık eğitim veren üniversitelerin Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümleri veya iki yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarının Mimari Restorasyon bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır.