Galip Galip zıt anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Galip Galip zıt anlamı nedir?
  2. Gerçek kelimesinin zıt anlamı nedir?
  3. Galip ve mağlup ne demek?
  4. Ret kabul zıt anlamlı mı eş anlamlı mı?
  5. Kazanmak kelimesinin zıt anlamı nedir?
  6. Galibi olmak ne demek?
  7. Ihracat kelimesinin zıt anlamı nedir?

Galip Galip zıt anlamı nedir?

Bununla birlikte galip kelimesinin zıt anlamlısı; mağlup ve yeniktir. Mağlup ve yenik kelimesi; bir şeylerin üstesinden gelememek şeklinde belirtilebilir.

Gerçek kelimesinin zıt anlamı nedir?

Gerçek kelimesinin anlamları gibi zıt anlamlı kelimeleri de oldukça fazla olmaktadır. Gerçek kelimesinin zıt anlamları içerisinde bulunan kelimler ise; düş, uydurma, hayal, yalan, sahte, yakıştırma, düzmece, rüya, asılsız ve ülkü bulunmaktadır.

Galip ve mağlup ne demek?

Galip kelimesi ile mağlup kelimesi zıt anlamlıdır. Galip kelimesinin iki tane zıt anlamı bulunur. Galip kelimesinin anlamı; bir şeyin üstesinden gelmek, yenmek olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte galip kelimesinin zıt anlamlısı; mağlup ve yeniktir.

Ret kabul zıt anlamlı mı eş anlamlı mı?

Bu anlamlar içerisinde sunulan bir armağanı alma, konuk ağırlama, bir yere alınma ve bir öneriyi onaylama bulunur. Ancak zıt veya karşıt anlamlar kelimelerinin asıl anlamlarının karşılığı olmaktadır. Bu sebeple kabul kelimesinin zıt anlamı ret olmaktadır.

Kazanmak kelimesinin zıt anlamı nedir?

2. -i Yenik düşmek, yenilmek: Savaşı kaybetmek.

Galibi olmak ne demek?

Mücadeleyi kazanmak, yenmek, üstün gelmek.

Ihracat kelimesinin zıt anlamı nedir?

İhracat kelimesinin zıt anlamı ithalattır kelimesidir. İhracat kelimesinin eş anlamı ise şöyledir ki dış alım ve dışalım olarak ifade edilebilmektedir.