Kandil gecesinde hangi tesbihler çekilir?

İçindekiler:

  1. Kandil gecesinde hangi tesbihler çekilir?
  2. Miraç gecesinde hangi salavatlar çekilir?
  3. Miraç gecesinde hangi tesbih çekilir?
  4. Miraç gecesinde hangi dualar okunur?
  5. Miraç gecesinde hangi sureler okunur?

Kandil gecesinde hangi tesbihler çekilir?

Berat Kandilinde "Lâ ilâe illallah", "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed", "Estağfirullah", "Sübhànallah", "Elhamdülillâh", "Allahu ekber", "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm", "Allah" zikirlerini çekmek büyük sevaptır.

Miraç gecesinde hangi salavatlar çekilir?

Hz. Peygamber'e en kısa şekilde, "Allahümme salli alâ Muhammed" veya "Sallallahü aleyhi ve sellem" ya da "Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim" diye salât-u selam getirilir. Receb ayının 27. gecesi Miraç Gecesi olarak bilinir.

Miraç gecesinde hangi tesbih çekilir?

Miraç Kandilinde günahların affına vesile olan tesbih namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir : "Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym".

Miraç gecesinde hangi dualar okunur?

MİRAÇ KANDİLİ'NDE YAPILMASI TAVSİYE EDİLEN İBADETLER Her rek'atte 1 Fâtiha-i Serîfe, 10 Ihlâs-i Serîf okunur. Namazdan sonra; 100 defa"Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim" 100 defa istigfar, 100 defa salâvat-i serîfe okunur.

Miraç gecesinde hangi sureler okunur?

Mîraç gecesinde Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e hediye edilenlerden biri de Bakara Sûresi'nin son iki ayetidir. (bk. Müslim, Îman, 279) Allah dostları bu gece çokça Kur'ân-ı Kerîm okunmasını tavsiye buyurmuşlardır.