Erkeklerde cenabet nedir?

İçindekiler:

  1. Erkeklerde cenabet nedir?
  2. Boy abdesti almadan önce tırnak kesilir mi?
  3. Cünüp gezdiğinde ne olur?
  4. Gusül abdesti almadan önce traş olunur mu?

Erkeklerde cenabet nedir?

Sözlükte "uzaklaşmak" mânasına gelen cenâbet kelimesi, fıkıh terimi olarak cinsî münasebette bulunan veya başka sebeplerle cinsî zevk duyarak menisi akan kimsenin durumunu ifade eder. Kişiyi bazı ibadetleri yerine getirmekten uzaklaştıran bu duruma cenâbet, bu halde olan kimseye de cünüp denilmiştir.

Boy abdesti almadan önce tırnak kesilir mi?

İhyâü Ulum ed-Dîn kitabında şöyle diyor: Cünüp olan kimsenin tırnak kesmesi, tıraş olması, etek ve koltuk altını temizlemesi, kan aldırması veya vücuttan herhangi bir parça kopartması uygun değildir. Çünkü âhirette bütün vücud geri döneceğinden yıkanmadan kesilen veya tıraş olunan şey cünüp olarak dönecektir.

Cünüp gezdiğinde ne olur?

CÜNÜP (CENABET) GEZMEK GÜNAH MI? Cünüplük, birçok ibadetin yerine getirilmesine engel olan bir durumdur. Bu halde olan bir kimse namaz kılmak ve Kur'an okumak gibi ibadetleri yerine getiremez. ... Ancak cünüplük halinde olan bir kimsenin namazını geçirecek şekilde yıkanmayı geciktirmesi haram olduğu belirtilmiştir.

Gusül abdesti almadan önce traş olunur mu?

İlk önce temizliğimi yapayım (vücudumdaki kılları gidereyim) şeklinde olmamalıdır. Cünüpken vücuttan tırnak kesmek saç sakal traşı olmak veya etek traşı, koltuk altı gibi temizliklerde bulunmak elbette uygun değildir.