FDG tutulumu ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. FDG tutulumu ne anlama gelir?
  2. Lenf nodu metastazı ne demek?
  3. Metastatik lezyon ne demek?
  4. Onkolojik pet F 18 FDG nedir?
  5. PET endikasyonu nedir?

FDG tutulumu ne anlama gelir?

FDG, glikozun ve metabolizmanın yüksek olduğu yerlerde birikmektedir. Bu nedenle de kas ile sinir aktivitelerinin artması halinde ve bunun yanında artrit ve sarkoidoz olması halinde FDG tutulumu daha çok olmaktadır.

Lenf nodu metastazı ne demek?

Metastatik kanser nedir? Metastaz, kanserin kaynağını aldığı organdan daha uzak bir bölgeye yayılmış olmasını ifade eder. Metastaz, kanser hücrelerinin orjininden, kan dolaşımı veya lenf damarları yoluyla vücudun başka bir bölümüne yayıldığında ve yeni tümör odakları oluşturduğunda saptanabilir hale gelir.

Metastatik lezyon ne demek?

Metastaz, kanserli hücrelerin bulundukları doku dışında doğrudan ya da kan-lenf damarlarıyla başka bölgelere sıçramalarına verilen isimdir. METASTAZ NEDİR? Kötü huylu tümörler yalnızca bulundukları doku ve organa zarar vermekle kalmaz, yakınlarındaki organ ve dokulara da yayılabilir ve zarar verebilirler.

Onkolojik pet F 18 FDG nedir?

F-18 FDG PET onkolojide tanı, evreleme, yeniden evreleme ve tedavi yanıtının değerlendirilmesi amacı ile duyarlılığı kanıtlanmış bir yöntemdir (2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,1 4).

PET endikasyonu nedir?

Beyin amaçlı PET/BT endikasyonu; beyin tümörlerinde diğer yöntemlerle tanı konulama- yan kitle lezyonlarının karakterizasyonu, rad- yasyon nekrozu-rekürren/rezidiv tümör ayrımı, kognitif bozukluklar, Alzheimer Hastalığının erken evresinde tanı, Alzheimer Hastalığı ta- nısının doğrulanması ve diğer demanslardan ayırıcı ...