Yeşil mercimek unu ile neler yapılır?

İçindekiler:

  1. Yeşil mercimek unu ile neler yapılır?
  2. Mercimek unu çorbası nasıl yapılır?
  3. Mercimekten makarna nasıl yapılır?
  4. Mercimek nasıl kurutulur?
  5. Kırmızı mercimek nasıl kurutulur?

Yeşil mercimek unu ile neler yapılır?

Çünkü mercimek ununu ekmekten makarnaya, poğaçadan krebe, krakerden pizzaya birçok tuzlu hamur işi tarifinde kullanabileceğiniz gibi kek, kurabiye, brownie, bisküvi gibi birçok tatlı hamur işi tarifinde de kullanabilirsiniz.

Mercimek unu çorbası nasıl yapılır?

İlk olarak sıvı yağ ile mercimek unu kavuralım, ardından salçayı ekleyip biraz çevirdikten sonra üzerine göz kararı sıcak su ve dondurulmuş tavuk suyu tableti ekleyelim, kaynayana kadar karıştıralım ,kaynaktan 5dk sonra altını kapatıp üzerine ayrı tavada kızdırmış olduğum tereyağlı, naneyi gezdirdim. Servise hazır.

Mercimekten makarna nasıl yapılır?

Açıklama
  1. Pişirme Önerisi. Tencerede suyu kaynatınız. Fokurdar derecede kaynamış olan suya bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyiniz. Makarnayı tencereye dökünüz. 5 dakika kaynatınız. Pişmiş olan makarnanızı süzerek servis tabağına alınız. ...
  2. Uyarı
  3. Katkı maddesi, koruyucu, renklendirici madde içermez.

Mercimek nasıl kurutulur?

Mercimeklerimiz bir gece önceden en az 12 saat olmak şartıyla su içersinde bekletilir. Suyundan süzülen mercimeklerimiz fırın tepsisine dökülür. Fırınımızın 200 derecelik ayarında mercimeklerimiz devamlı karıştırılarak yaklaşık 20 dakika civarı kurutulur.

Kırmızı mercimek nasıl kurutulur?

HAŞLANMIŞ (ÖN PİŞİRİLMİŞ) KURUTULMUŞ MERCİMEK Ön pişirilmiş mercimeğin imal edilme usulü şöyledir: Mercimek ıslanarak ön yıkama işlemi gerçekleştirilir, bu işlemden sonra özel dizaynımız olan haşlama makinesine sokulur. Haşlama işleminden sonra kurutma makinesine sokularak kurutma işlemi gerçekleştirilir.