Helezon yay nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Helezon yay nedir ne işe yarar?
  2. Helezon yay bozulursa ne olur?
  3. Araba yayları nedir?
  4. Arabada helezon yayı ne işe yarar?
  5. Coilover araca zarar verir mi?
  6. Araba amortisör patlaması nasıl anlaşılır?

Helezon yay nedir ne işe yarar?

Spor yay, aracınızın ağırlık merkezini yere yaklaştırarak yol tutuşunu artıran, virajlı yollarda savrulma riskini azaltan, aynı zamanda otomobillere sportif görünüm kazandıran helezon yay tipidir. Otomobillerde var olan ve konforlu sürüşü sağlayan yayların yerine takılan spor yayların bakla araları daha kısadır.

Helezon yay bozulursa ne olur?

Bu durumda da savurma, kasise girince sert darbe hissetme gibi durumlar oluşabilir. Ya da araçta bir tarafa yatma dediğimiz denge kaybı, normalinden çok daha fazla savurma dışında süspansiyon sisteminden gelen tuhaf sesler helezon yayların arıza belirtileri arasında sıralanabilir.

Araba yayları nedir?

Araçlarda temel denge kontrol mekanizması olarak görev yapan süspansiyon sistemi parçaları arasında yer alan araba yayları, tekerlekler hariç, aracın bütün yükünü taşıyan elemanlardır.

Arabada helezon yayı ne işe yarar?

Amortisör ile ilişkili olan bir parça olarak helezon yay, yoldan gelen kuvveti absorbe eder. Araçlarda helezon yay kullanımının ana amacı, yoldaki eğim farkı, çukur ve kasislerden kaynaklanan darbeyi emmektir. Şoku emmek ve yüzeyler arası kuvveti alma gibi bir işlevleri vardır. ... Bu yayların esnemesini zorlaştırır.

Coilover araca zarar verir mi?

Korozyon: Coilover yayının, amortisörü düşük bir boşluk toleransı ile sarıyor olması, özellikle soğuk ve yağışlı havalarda kar, çamur ve tuz gibi etkenlerin sisteme zarar vermesine neden olabilir. Bu nedenle normal süspansiyon sistemlerine göre daha hızlı bir şekilde paslanma sorunu ile karşılaşılabilir.

Araba amortisör patlaması nasıl anlaşılır?

Amortisörde en çok meydana gelen arıza yağ sızması şeklinde görülmektedir. Bu aynı zamanda bozuk ve patlak amortisörü anlamanın en iyi yollarından biridir. Araç çukura girdiğinde tekerlek aksamından fazla miktarda vuruntu sesi gelir. Bu da hareket halinde iken arıza olup olmadığının anlaşılması açısından önemlidir.