Hastahane mi yoksa hastane mi?

İçindekiler:

  1. Hastahane mi yoksa hastane mi?
  2. Hastaneye nasıl yazılır TDK?
  3. Dershane mi?
  4. Hapishane mi hapishane mi?
  5. Hane kelimesi nasıl yazılır?
  6. Mahpushane nasıl yazılır?
  7. Abi nasil yazilir TDK?

Hastahane mi yoksa hastane mi?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre ''hastane'' olarak yazılır. Günümüzde bu kelime ''hastahane'' olarak yanlış yazılabilmektedir. Hastanede bir hafta tedavi gören kuzenim dün akşam taburcu oldu. O hastane bizim eve çok yakın.

Hastaneye nasıl yazılır TDK?

Ancak bu kelimenin doğru yazılışı ''hastane'' şeklinde olmalıdır. TDK'ye Göre Hastane Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır? TDK'nin açıkladığı bilgiler göz önünde bulundurularak, hastane, yanlış yazımı ile hastahane, kelimesinin doğru yazılışı, hastane biçiminde olmaktadır.

Dershane mi?

Bu kelime genellikle Dersane şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Dershane şeklinde olmalıdır.

Hapishane mi hapishane mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Hapisane şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Hapishane şeklinde olmalıdır.

Hane kelimesi nasıl yazılır?

Hane, name, zade kelimeleriyle oluşturulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: çayhane, dershane, kahvehane, yazıhane; beyanname, kanunname, seyahatname, siyasetname; amcazade, dayızade, teyzezade vb.

Mahpushane nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Mapıshane şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mapushane şeklinde olmalıdır.

Abi nasil yazilir TDK?

Abi olarak konuşma dilinde kullanılan kelimenin doğru yazımı 'AĞABEY'dir. Yazı yazarken ağabey yerine ağbi ya da abi yazmak yazım yanlışı yapmanıza yol açar. TDK sözlüğünde abi kelimesi bulunmuyor.