Vikingler çizgi filmi gerçek mi?

İçindekiler:

  1. Vikingler çizgi filmi gerçek mi?
  2. Vikings dizisindeki kattegat neresi?
  3. Vikings hangi ülkede çekildi?
  4. Vikingler nerede yaşıyor?
  5. Vikings Kattegat nerede çekildi?

Vikingler çizgi filmi gerçek mi?

Vikingler, orijinal adı "Wickie und die starken Männer" (Viking Viki) olan, 1972-1974 arasında yayınlanan Japon-Avusturya ortak yapımı bir çizgi dizi. İsveçli yazar Runer Jonsson'un Vicke Viking adlı roman dizisinden uyarlanmıştır. ... Kurgusal İsveçliler.

Vikings dizisindeki kattegat neresi?

Kattegat (Danca ve diğer dillerde kullanılır) veya Kattegatt, (İsveççe) İsveç ve Danimarka arasındaki bir denizdir. Danimarka'nın Jutland bölgesi; İsveç'in Skåne, Halland illeri ve Bohuslän bölgesinin bu denize kıyısı bulunmaktadır.

Vikings hangi ülkede çekildi?

Vikings (dizi)
Vikings
KurgucuAaron Marshall
MekânAshford Studios, County Wicklow, İrlanda
Görüntü yönetmeniJohn Bartley
Gösterim süresi45 dk.
23 satır daha

Vikingler nerede yaşıyor?

8. ve 11. yüzyıllar arasında Avrupa'da yaşanan bu döneme, tarihte Viking Devri denir. Şu anki İsveç, Norveç, Danimarka ,İzlanda ve Faroe Adaları Viking kökenlidir. Viking soyundan gelen Normanlar 11. yy.da Büyük Britanya'yı fethetmiş ve İngiltere'nin en güçlü hanedanı olmuşlardır.

Vikings Kattegat nerede çekildi?

Dizideki birçok sahne İrlanda'nın Dublin şehrinin yakınlarında bulunan kırsal bir bölgede çekiliyor. Bu bölgede yer alan birçok nehir ve göl Vikings'in sahnelerine ev sahipliği yapıyor. Özellikle Kattegat sahneleri, Lough Tay Gölü'nde çekiliyor.