Hımbıl Bom nasıl oynanır?

İçindekiler:

  1. Hımbıl Bom nasıl oynanır?
  2. Çok eskiden oynanan oyunlar nelerdir?
  3. Çatlak patlak yusyuvarlak nasıl oynanır?
  4. 4 kişilik Bom nasıl oynanır?
  5. Bom oyunu hangi yöreye aittir?
  6. Saklambaç oyunu nedir nasıl oynanır?
  7. Çatlak patlak nasıl oynanır kısaca?
  8. Eski minder oyunu nasıl oynanır?
  9. Istop nasıl?

Hımbıl Bom nasıl oynanır?

Oyuncular ellerinde aynı meyve grubunu biriktirmeye çalışırlar. Sıra ile her seferinde bir meyve değiştirilir. Aynı meyve grubunu elinde ilk tamamlayan kişim Hımbıl diyerek elini ortaya koyar. Eli en üstte kalan hiç puan alamaz.

Çok eskiden oynanan oyunlar nelerdir?

Unutulan 10 geleneksel oyun
  • Körebe. Oyuncular arasından bir ebe belirlenir ve gözleri bağlanır. ...
  • Arapsaçı Haberin Devamı ...
  • Çelik çomak. Biri uzun diğeri kısa iki sopa kullanılarak oynanır. ...
  • Kukalı saklambaç Tüm oyuncular oyun alanında toplanır. ...
  • Bülbül kafeste. ...
  • Çatlak patlak. ...
  • Birdir bir. ...
  • İstop.
Daha fazla öğe...

Çatlak patlak yusyuvarlak nasıl oynanır?

Bir, iki, üç, dört, beş. Son kelime söylendiğinde eline vurulan kişi elini çekmeli. Eğer çekemez ve diğer oyuncu eline vurursa eline vurulan kişi elenir ama vuramazsa vuramayan oyuncu elenir. İki kişi oynandığında 10 puana ulaşan kazanır.

4 kişilik Bom nasıl oynanır?

Yan yana oturan oyuncular sırayla 1'den başlayarak saymaya başlasın. Sayarken 5, 10, 15 gibi 5 rakamının katlarına denk gelen sayılarda “BOM” denilmesi gerekir. Eğer sıra sendeyken “BOM” demeyi unutursan oyundan çıkarsın. Son oyuncu kalana kadar bu şekilde devam etmelisiniz.

Bom oyunu hangi yöreye aittir?

Bu oyun daha çok Kuzey Doğu Anadolu Bölgesinde oynanır. Erzurum ve Kars yöresinde bu oyun oynanır.

Saklambaç oyunu nedir nasıl oynanır?

Saklambaç oynarken oyuncu sayısına bir kısıtlama getirilmez. Oyunculardan biri ebe olarak seçilir. Ebe bir duvara, ağaca ya da başka bir nesneye kafasını yaslar ve gözünü -genellikle kolu yardımıyla- kapatarak oyuncular tarafından kararlaştırılmış bir sayıya kadar birer birer sayar.

Çatlak patlak nasıl oynanır kısaca?

Bir, iki, üç, dört, beş. Son kelime söylendiğinde eline vurulan kişi elini çekmeli. Eğer çekemez ve diğer oyuncu eline vurursa eline vurulan kişi elenir ama vuramazsa vuramayan oyuncu elenir. İki kişi oynandığında 10 puana ulaşan kazanır.

Eski minder oyunu nasıl oynanır?

Çocuklar eski minder tekerlemesini söyleyerek halka şeklini alırlar; “eski minder” seçilen çocuğun etrafında dönerler. Tekerleme bitince “eski minder”in istediği pozu alırlar; eski minder en beğendiği pozu seçer, o pozu veren çocuk eski minder olur.

Istop nasıl?

Ebe, oyunculardan birinin adını söyleyerek topu havaya atar. Top yere düşmeden adı söylenen oyuncu topu havada yakalamak zorunda. Yakaladığı anda da “istop” diye bağırır. ... Topla 3 kere vurulan kişiye bir isim takılır ve oyuna yeni adıyla devam eder.