Taze kekik ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Taze kekik ne işe yarar?
  2. Yeşil kekik nasıl yenir?
  3. Yeşil kekik nerelerde kullanılır?
  4. Yeşil kekik nasıl kullanılır?
  5. Kekik uzun süre nasıl saklanır?
  6. Taze kekik yemeklerde nasıl kullanılır?

Taze kekik ne işe yarar?

Kekiğin antiseptik ve antibiyotik özellikleri, öksürük ve bronşit gibi solunum ve soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı gibi solunum yolları için etkili bir ilaçtır. Kekiğin bronşit tedavisinde çok etkili olduğu kanıtlanmıştır. Kekik, K vitamini ve mükemmel bir demir, kalsiyum ve manganez kaynağıdır.

Yeşil kekik nasıl yenir?

Kekiklerinizi yıkayıp kalın sert sapları temizleyip ince doğrayın. Soğan ve domatesinizi de minik doğrayıp ekleyin. Bol nar ekşisi ve zeytinyağıyla soslayın. Afiyet olsun.

Yeşil kekik nerelerde kullanılır?

Et yemeklerine de oldukça yakışan kekik özellikle etleri marine etmek için kullanılır. Salatalarda, salata sosu olarak da tercih edilen kekik salatalara güzel tat verir. Aynı zamanda çorbalarda, kavurmalarda ve kızartmalarda da kullanılabilir. Kullanım alanlarından biri de çay ve kekik suyudur.

Yeşil kekik nasıl kullanılır?

Yağ olarak kullanımı: Kekik yağı doğal bir ilaç olarak kullanılır. Bir şişenin içine doldurulan taze kekiklerin üzerlerine sızma zeytinyağı eklenip 10 gün boyunca güneşte bekletilmesi ile elde edilir. Kekik yağını, vücudunuzun ağrılı bölgelerine sürerek, küçük hareketlerle masaj yapabilirsiniz.

Kekik uzun süre nasıl saklanır?

Taze baharatlarınızı uzun süre saklayabilmenin bir diğer yolu da kilitli poşetten geçiyor. Biberiye, kekik gibi taze baharatları güzelce yıkayıp kuruttuktan sonra kilitli poşetin içine koyun ve hava almayacak şekilde poşeti kapatın.

Taze kekik yemeklerde nasıl kullanılır?

Mangalda, barbeküde ya da eti marine ederken bolca kekik kullanılması lezzetine lezzet katar. Tüm tavuk yemeklerinde de rahatça kullanılabilir. Özellikle taze kekik, fırında bütün tavuk pişirilirken kullanıldığında tavuğa bambaşka bir aroma verir. Balık tariflerinde de kekiğin yeri ayrıdır.