Yargıtay 6 Ceza Dairesi hangi suçlara bakar?

İçindekiler:

  1. Yargıtay 6 Ceza Dairesi hangi suçlara bakar?
  2. Yargıtay Ceza Daireleri ne iş yapar?
  3. Yargıtay'ın daireleri nelerdir?
  4. Yargıtay 16 hukuk Dairesi üyeleri kimler?
  5. Davanın Yargıtay a gitmesi ne demek?
  6. Kaç hukuk kaç Ceza bölümleri vardır?
  7. Yargıtay 19 Ceza Dairesi kapandı mı?

Yargıtay 6 Ceza Dairesi hangi suçlara bakar?

6. Ceza Dairesi: Konut dokunulmazlığının ihmali, hırsızlık, yağma, mala zarar verme. 7. Ceza Dairesi: Kaçakçılıkla ilgili suçlar, banka zimmeti suçları.

Yargıtay Ceza Daireleri ne iş yapar?

Yargıtay, temel görevi adli yargı alanında temyiz incelemesi yapmak olan yüksek mahkemedir (Yargıtay Kanunu m.1). Bu nedenle, uygulamada Yargıtay'a “temyiz mahkemesi” de denilmektedir. Yargıtay, adli yargı hukuk uygulamasında birliği sağlamak üzere “hukuki derece” mahkemesi olarak görev yapan en yüksek mahkemedir.

Yargıtay'ın daireleri nelerdir?

Birimleri
  • Ceza Genel Kurulu ve Hukuk Genel Kurulu.
  • Ceza Daireleri Başkanlar Kurulu ve Hukuk Daireleri Başkanlar Kurulu.
  • Hukuk ve Ceza Daireleri.
  • Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı
  • Yargıtay büro ve idari birimleri.

Yargıtay 16 hukuk Dairesi üyeleri kimler?

Ergenekon, 12 Eylül, 28 Şubat gibi davaların temyiz incelemesini yapacak 16. Ceza Dairesi başkan ve üyeleri şöyle: "Başkan Eyüp Yeşil, üyeler; Muhsin Şentürk, Erol Güngör Yüksel, Hakan Yüksel, Bülent Saltok, Nevzat Özsoy, Yusuf Hakkı Doğan, Mehmet Öztunç, Hamdi Karahan, Mustafa Kurtaran, Feyza Sarısoy, Ahmet Ömeroğlu."

Davanın Yargıtay a gitmesi ne demek?

Temyiz, bir mahkeme tarafından alınan kararda usulsüzlük ya da anayasaya aykırılık şüphesi duyulduğunda üst mahkeme olan Yargıtay'a taşınma işlemine denir. Yargıtay'a taşınan bir davanın istinaf mahkemesinde alınan bozma kararı dışında bütün maddeleri tekrar incelenir. Temyiz, anayasal bir haktır.

Kaç hukuk kaç Ceza bölümleri vardır?

Yargıtay'da yirmi hukuk, yirmi iki ceza dairesi ve her dairede bir daire başkanı ile yeteri kadar üye bulunur. Daireler bir başkan ve dört üyenin katılmasıyla toplanır; işi müzakere eder ve çoğunluk ile karar verirler.

Yargıtay 19 Ceza Dairesi kapandı mı?

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, en son 22 Haziran'da olmak üzere son dönemde yaptığı toplantılarda, 16. Hukuk Dairesi ile 14, 15 ve 19. Ceza Dairelerinin 1 Temmuz itibarıyla kapatılmasına karar verdi.