Çift kavramalı şanzıman ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Çift kavramalı şanzıman ne işe yarar?
  2. DCT çift kavramalı şanzıman nasıl?
  3. 7G Tronic ne demek?
  4. 9G tronic ne demek?
  5. 7 g tronic çift kavrama mı?

Çift kavramalı şanzıman ne işe yarar?

Otomobil Drive ve Sport modlarında iken; çift kavramalı şanzıman aynı bir otomatik vites gibi davranmaktadır. Otomobiliniz Drive modunda iken şanzıman, üst viteslere geçişlerde motorun sesini ve yakıt tüketimini azaltmak amaçlı erken geçişi sağlamaktadır.

DCT çift kavramalı şanzıman nasıl?

DCT şanzıman genel çalışma prensibi itibariyle oldukça gelişmiş çift kavrama sistemine sahip bir otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır. ... DCT otomatik şanzımanlarda tork konvertörü yoktur ve motor ile şanzıman arasındaki bağlantıyı tork konvertörü değil bilgisayar kontrollü 2 adet debriyaj gerçekleştirir.

7G Tronic ne demek?

7G-TRONIC PLUS otomatik şanzıman, motor devir sayısının her sürüş durumunda mümkün olduğunda düşük olmasını sağlayan 7 vitese sahiptir. Şanzımanın genişliği ve hassas kademeli vitesler, vites değişiminde devir sıçramalarını azaltır. ... Ayrıca 7G-TRONIC PLUS, ECO Start-Stop fonksiyonu ile donatılmıştır.

9G tronic ne demek?

Yeni ileri vites ile etkileyicidir. Dokuz ileri vites sayesinde bu otomatik şanzıman, verimliliği, konforu ve dinamizmi tamamen yeni bir seviyeye taşımaya olanak sağlar. Daha hızlı vites değişimleri ve daha yumuşak vites geçişleri ile büyülemektedir.

7 g tronic çift kavrama mı?

Marka şu anda birçok modelinde 9G-Tronic isimli otomatik şanzıman (Yukarıda resmedilen) kullanmakta. Bununla birlikte CLA ve GLA gibi serilerde 7G-DCT isimli, 7 ileri vitesli, çift kavramalı ünite bulunuyor. Marka, bu şanzımanı 8 ileri vitesli üniteyle değiştirebilir.