L vites ne demek?

İçindekiler:

  1. L vites ne demek?
  2. Otomatik vites arabada s ne demek?
  3. Arabada o d off ne demek?
  4. Otomatik vites L ne işe yarar?
  5. Yeni Focus Otomatik vites l ne demek?
  6. Otomatik vitesin üzerinde harflerin anlamı nedir?
  7. Araçlarda overdrive nedir?
  8. Otomatik araba p ne demek?

L vites ne demek?

Ya da düz bir yolda giderken aracın otomatik olarak vites değiştirmesini istemiyorsak yine bu harflerin karşılığındaki modlar yardımımıza yetişecektir. L (Low):Ağır devir demektir. Bu modda araç hep 1. viteste gider. Ne kadar hızlanırsanız hızlanın vitesi değiştirmeyecektir.

Otomatik vites arabada s ne demek?

S - Speed/Sport (hız/spor) veya O - Overdrive (aşırı hız): Vites kolu bu konumlardayken arabanın normal vites değiştirme, devir aralığı yükselir.

Arabada o d off ne demek?

Bazı otomatik şanzımanlı araçlarda O/D (overdrive) düğmesi bulunabilmektedir. Overdrive düğmesi açık konuma getirildiğinde, overdrive kapalı gösterge ışığı söner. ... Şanzıman, araç hızına ve yüküne bağlı olarak otomatik olarak bir alt vitese geçer.

Otomatik vites L ne işe yarar?

L (Low): Ağır devir demektir. Bu modda araç hep 1. viteste gider. Ne kadar hızlanırsanız hızlanın vitesi değiştirmeyecektir.

Yeni Focus Otomatik vites l ne demek?

L (Low): Ağır devir demektir. Bu modda araç hep 1. viteste gider. Ne kadar hızlanırsanız hızlanın vitesi değiştirmeyecektir.

Otomatik vitesin üzerinde harflerin anlamı nedir?

Otomatik vites harfleri P – Park etmek ve yolculuğu tamamlamak için kullanmanız gereken vites. D – İleri gitmek için kullanmanız gereken vites. R – Geri gitmek için kullanmanız gereken vites. N – Aracınızı boşa almak için kullanmanız gereken vites.

Araçlarda overdrive nedir?

Genel tanımını yapmamız gerekirse, Overdrive , şanzımandaki en yüksek vitestir. Motorun belirli bir yol hızı için daha düşük bir RPM'de çalışmasına izin verir. Bu, aracın daha iyi yakıt verimliliği elde etmesine ve otoyolda genellikle daha sessiz çalışmasına olanak tanır.

Otomatik araba p ne demek?

P (Park): Aracınızı tamamen durdurduktan sonra vites kolunu getirmeniz gereken işaret budur. En önemli püf noktası aracınızın zarar görmememesi için tam olarak durmasını sağlamaktır. R (Reverse): Tıpkı manuel vitesteki R gibidir. ... N (Neutral): Otomatik vitesli araçlarda aracı boşa almak için kullanılır.