TSE Helal Sertifikası neye göre verilir?

İçindekiler:

  1. TSE Helal Sertifikası neye göre verilir?
  2. BioBellinda Türk Malı mi?
  3. Helal belgesi hangi kurum onayından sonra verilir?
  4. Ersağ hangi ülkelerde var?

TSE Helal Sertifikası neye göre verilir?

TSE, Helal Gıda Belgesi verirken İİT SMIIC 1.2011 GENERAL GUIDELINES ON HALAL FOOD (Helal Gıda Belgelendirme standardı) standardı ve Ürün Belgelendirme Merkezi Başkanlığınca hazırlanmış olan Helal Gıda Belgelendirme Yönergesi hükümlerini esas alınıyor. ... Nihai belgelendirme kararı ise bu komisyon tarafından veriliyor.

BioBellinda Türk Malı mi?

Şirket 1994 yılında Hüseyin ve Süheyla Kullemci çifti tarafından kurulan yüzde yüz yerli sermayeli bir aile şirketidir. 2013 yılında BioBellinda A.Ş. Almanya'da BioBellinda GMBH'yi kurdu. 2015 yılından itibaren Danimarka, Hollanda, İsviçre, Belçika, Fransa ve Avusturya gibi ülkelerde faaliyet göstermeye başladı.

Helal belgesi hangi kurum onayından sonra verilir?

Temmuz 2011 yılında başlayan helal gıda standardı çalışmaları bugün gıdalarda aranan temel belgelerden biri haline geldi. Türkiye'de Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yürütülen çalışma ile et, tahıl, balık, çay, yumurta, şeker, süt ve bal gibi alanlarda üretim yapan firmalara Helal Gıda Belgesi veriliyor.

Ersağ hangi ülkelerde var?

Ersağ firması, temizlik ve kozmetik ürünlerini tamamen yerli imkanlarla üretim %100 TÜRK MALIDIR.Paranız ülkemizde kalsın.