Alım hakkı ne demektir?

İçindekiler:

  1. Alım hakkı ne demektir?
  2. Iştira sözleşmesi ne demek?
  3. Mal sahibinin ön alım hakkı ne demektir?
  4. Teminat türleri nelerdir?
  5. Oturma hakkı nedir örnek?
  6. 3 grup teminatlar nelerdir?

Alım hakkı ne demektir?

Cevap67:Bir taşınmazın malı belli bir bedelle belli bir süre içinde malikinden satın alabilmek hakkıdır. Bu niteliği ile satış vaadine benzer. Ancak satış vaadinin azami süresi beş yıl olduğu halde bu hak şerh tarihinden itibaren on sene süreyle hüküm ve sonuç doğurabilir.

Iştira sözleşmesi ne demek?

Taşınmaz sahibinin, iştira hakkını tanıdığını gösteren sözleşmeye iştira sözleşmesi adı verilir. Bu sözleşme ile iştira hakkına konu olan şey mal sahibi tarafından bir bedel karşılığında verilebileceği gibi bedelsiz de verilebilir. ... Bu şarta istinaden iştira sözleşmesinin resmi olarak yapılması zorunludur.

Mal sahibinin ön alım hakkı ne demektir?

Önalım hakkı, paylı mülkiyet hükümlerine tabi bir taşınmazdaki herhangi bir paydaşın, payını kısmen veya tamamını üçüncü bir kişiye satması halinde diğer paydaşlara satılan payı öncelikle satın alma yetkisi verir.

Teminat türleri nelerdir?

Teminat Mektubu Çeşitleri
  • Süreli (vadeli) teminat mektupları
  • Süresiz (vadesiz) teminat mektupları
  • Avans teminat mektupları
  • Kesin teminat mektupları
  • Geçici teminat mektubu.
BE

Oturma hakkı nedir örnek?

“Belirli bir kişiye bir binada veya binanın bir bölümünde oturma hakkı veren, konut olarak ondan yararlanma hakkı tanıyan bir haktır.” Bu yönüyle bakıldığında oturma hakkı kira ilişkisine benzetilebilecektir.

3 grup teminatlar nelerdir?

c) Üçüncü Grup Teminatlar; 1) Ticari işletme rehnini, 2) Diğer ihracat vesaikini, 3) Ticari taşıt hat rehni ve ticari taşıt plaka rehnini, 4) Uçak veya gemi ipoteğini, 5) Kredibilitesi borçlununkinden daha yüksek gerçek ve tüzel kişilerin kefaletlerini, 6) Gerçek ve tüzel kişilerden alınan diğer senetleri, kapsar.