Günlük Makro Nedir?

İçindekiler:

  1. Günlük Makro Nedir?
  2. Makro besin alımı nedir?
  3. Makro saymak önemli mi?
  4. Makro ve mikro besinler nelerdir?
  5. Kalori saymak ne demek?
  6. Kalori saymak şart mı?

Günlük Makro Nedir?

Karbonhidrat, protein ve yağlar gibi vücudumuzun büyük miktarda ihtiyaç duyduğu besinler makro besin ögeleridir. Bunlar kaloriyi oluştururlar. Makro besin ögelerine göre vücudumuzun daha az miktarda ihtiyaç duyduğu besinlere mikro besin ögeleri denir. Bunlar vitamin, mineral ve iz elementlerdir.

Makro besin alımı nedir?

Makro besinler, insanların nispeten büyük miktarlarda ihtiyaç duydukları besin maddeleridir ve mikro besinlere nazaran diyetlerde daha önemli ve temel besinlerdir.

Makro saymak önemli mi?

Makroları saymak, sahip olduğunuz beslenme hedefiniz ne olursa olsun size yardımcı olabilir ve çoğunlukla vücutlarındaki değişiklikleri takip eden veya faaliyetleri için uygun şekilde yakıt arayan aktif insanlar için önemli bir araçtır.

Makro ve mikro besinler nelerdir?

Karbonhidrat, yağ ve proteinler, makro besinlerdir. Et, tahıl, sebze ve yağlardan temin ederiz. Mikrobesinler nelerdir? Vitaminler ve mineraller, mikro besinlerdir.

Kalori saymak ne demek?

Yaşınızı, boyunuzu, şu anki kilonuz gibi bilgilerinizi alan bu uygulamalar, size yiyeceklerin kalorileri hakkında bilgi verir. Bundan sonraki adım da sizin işiniz kolaydır. Yaktığınız kaloriden daha fazla kalori alırsanız, kilo alırsınız.

Kalori saymak şart mı?

Kalori sayımı bırakılmalıdır. Yenilen yemeğin sadece kaç kalori olduğu değil, aynı zamanda protein, yağ ve karbonhidrat içeriği de göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü sadece kalori sayarak zayıflamaya çalışırken yağ kitlesinden kayıp olmadığı da unutulmamalıdır.