Münecil ne demek?

İçindekiler:

  1. Münecil ne demek?
  2. Müneccimler ne demek?
  3. Müneccimbaşı ne demek Osmanlı?
  4. Müneccimbaşının görevleri nelerdir?
  5. Müstehcen sözler nedir?
  6. Şehremini ne iş yapar?
  7. Müstehcen icerik nedir?

Münecil ne demek?

Yıldızların durumuna bakarak, insanların geleceklerine dair habaer veren kişi. bilinmeyen geleceği bildiğini iddia eden kişi..

Müneccimler ne demek?

TDK'ya göre müneccimbaşı ve müneccimlik kelimesinin anlamı nedir? ... Müneccim kelimesi TDK'ya göre, 'Yıldızların durumundan ve devinimlerinden anlam çıkarmak suretiyle, falcılık yapan kişi' olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda yıldız falcısı olarak da söylenebilir.

Müneccimbaşı ne demek Osmanlı?

Müneccimbaşı, Osmanlı İmparatorluğu'nda 15-16. yüzyıllardan itibaren saray görevlileri arasında yer alan müneccimleri yöneten kişi.

Müneccimbaşının görevleri nelerdir?

Müneccimbaşıların asıl görevleri her yıl bir takvim hazırlamaktı. Bunun yanında astronomi ve astrolojiye dair başka vazifeleri de vardı. Takvimler nevruzda hazırlanır, padişah, sadrazam ve diğer devlet ricaline takdim edilirdi.

Müstehcen sözler nedir?

(Ar. istihcān “çirkin bulmak, ayıplamak”tan mustehcen) Edep ve hayâ duyguları ile bağdaşmayan, edep ve ahlâka aykırı, açık saçık, ayıp: “Müstehcen sözler.” “Müstehcen sahneler.” “Müstehcen neşriyat.”

Şehremini ne iş yapar?

Şehremini Osmanlı Devletinde İstanbul'daki saray ve devlete ait binaların bakımı ve tamiriyle uğraşan ve saraylara gerekli olan şeyleri satın alan kimse.

Müstehcen icerik nedir?

Müstehcenlik suçu; müstehcen ürünlerin alenileştirilmesi, satılması, kiraya verilmesi, reklamının yapılması, şiddet içeren veya doğal olmayan yollardan cinsel ilişkiyi içeren materyallerin üretilmesi, satılması, bulundurulması, depolanması, kullanıma sunulması vb. seçimlik hareketlerle genel ahlaka karşı işlenen ...