Güzelavrat otu neye iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Güzelavrat otu neye iyi gelir?
  2. Hatun otu nedir?
  3. Güzel avrat otu nerelerde kullanılır?
  4. Güzel avrat otu nasıl bir bitki?
  5. Deli Avrat Otu Nedir?

Güzelavrat otu neye iyi gelir?

Cilt sağlığını koruyan, iştah açan pek çok hastalığa karşı direnç gösteren güzel avrat otunun faydaları saymakla bitmez. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendirmesi ve görsel açıdan sivilce ile sedef hastalığı gibi birçok probleme karşı da önlem alma imkanı tanımaktadır.

Hatun otu nedir?

Küçük küçük kiraza benzer meyvelerin rengi siyahtır. Bu nedenle görünüşüyle ilgi çeken bir ottur. İlk zamanlar üzerinde mor renklerde çiçekler açan güzel avrat otu, zaman geçtikçe çiçeklerini meyveye dönüştürerek farklı bir görünüm alır. Bu mükemmel bitkinin asıl adı, Atropa Belladonna olarak bilinir.

Güzel avrat otu nerelerde kullanılır?

Güzel avrat otu, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi ile Güney'de Toroslar bölgesinde yetişir. Güzel avrat otu bitkisi tıpta ilaçlarda kullanılmaktadır. Özellikle yapraklarından kimyasal ağrı kesici ilaçlar yapılıyor.

Güzel avrat otu nasıl bir bitki?

Tanım. Güzelavrat otu dallanmış, otsu ve çok yıllık bir bitkidir, çoğunlukla etli köke sahip bir yarı çalı olarak görülür. Bitki 1.5 metre, uzun oval yaprakları ise 18 cm uzunluğa kadar erişebilir. Çan şekilli çiçekleri hafif yeşil-soluk mor ve az kokuludur.

Deli Avrat Otu Nedir?

Diğer adı "Bella-Donna" olan bu ot ismi İtalyancadır ve "güzel kadın" anlamına gelir. Avrat otu, genellikle etli bir kökü olan yarı çalı olarak görülen dallı, otsu ve çok yıllık bir bitkidir. Bitki 1.5 metreye ulaşabilir ve 18 cm uzunluğa kadar uzun oval yapraklara sahiptir.