Atelye ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Atelye ne demek TDK?
  2. Atelye mı atölye mi?
  3. Atölye ye nasıl yazılır?
  4. Atelya nasıl yazılır?
  5. Atelye atölye nasıl yazılır?
  6. Alarm ingilizce ne demek?
  7. Alarm ne demek TDK?
  8. Atölyemizde nasıl yazılır?
  9. Dekorasyon nasıl yazılır TDK?

Atelye ne demek TDK?

ATÖLYEATELYE 1. El işleriyle uğraşan zanâat erbâbının toplu olarak çalıştığı yer, işlik: “Marangoz atölyesi.” “Torna atelyesi.” “Nakış-dikiş atelyesi.” Çarşı ve zanâat atölyeleri de saray gibi ahi idi (Ahmet H.

Atelye mı atölye mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Atelye şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Atölye şeklinde olmalıdır.

Atölye ye nasıl yazılır?

Yazımı en fazla karıştırılan ve yazılırken en fazla hata yapılan kelimelerden birisi de atölye olarak ifade edilebilir. Türk dil kurumuna göre ise kelimenin doğru şekilde yazılışı atölye olarak belirtilmektedir.

Atelya nasıl yazılır?

TDK'ya göre atölye mi atelye mi? Türk Dil Kurumu açısından bu kelimenin doğru kullanış biçimi "atölye" şeklindedir. Bazı yerlerde, bazı konuşmalarda atelye olarak da kullanılsa da bu biçim doğru değildir.

Atelye atölye nasıl yazılır?

ATÖLYE NE DEMEK: Zanaatçıların veya resim, heykel sanatlarıyla uğraşanların çalıştığı yer, işlik. ATÖLYE NASIL YAZILIR? Bu kelimenin atölye mi, atelye mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı atölye şeklinde olmalıdır.

Alarm ingilizce ne demek?

"alarm" teriminin Türkçe İngilizce Sözlükte anlamları : 27 sonuç
KategoriTürkçe
3Genelkorkutmak
4Geneltehlikeden haberdar etmek
5Geneltelaşlandırmak
6Genelalarma geçirmek
34 satır daha

Alarm ne demek TDK?

Türkçe'de kullanılan bir çok kelime söyleyiş ve yazılış biçimlerindeki farklılıklar nedeniyle yanlış yazılır. ... TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'alarm'dır. ALARM NE DEMEK: 1- Bir uyarıyı, bir tehlikeyi bildirmek için verilen işaret.

Atölyemizde nasıl yazılır?

TDK'ya göre atölye mi atelye mi? Türk Dil Kurumu açısından bu kelimenin doğru kullanış biçimi "atölye" şeklindedir.

Dekorasyon nasıl yazılır TDK?

İşte doğru yazımı... Genelde bilinenin tersine bu kelimenin doğru yazımının dekorosyon olduğu sanılsa da kelimenin doğru yazımı dekorasyon olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de dekorasyon kelimesi doğru yazım biçimidir.