Ökkeş ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Ökkeş ne demek TDK?
  2. Türkiye'de kaç tane Ökkeş ismi var?
  3. Ökkeş ismi en çok nerede?
  4. Ökkeş kime denir?
  5. Ukkaşe kim?
  6. Maraşta Ökkeş ismi neden yaygındır?
  7. Bestami ismini kimler koyar?
  8. Cumali ismi en çok hangi ilde?
  9. Maraş'ta Ökkeş ismi neden yaygındır?
  10. Güvercin dizisinde Ökkeş kim?
  11. Ukkaşe radıyallahu anh kimdir?
  12. Ukkaşe hazretlerinin türbesi nerede?
  13. Gaziantep Kahramanmaraş bölgesinde Ökkeş ismi neden yaygındır kısaca?
  14. Gaziantep ve Kahramanmaraş bölgesinde Ökkeş ismi neden yaygındır?
  15. Beyazıt ne anlama geliyor?
  16. Abuzer ismi en çok hangi ilde?
  17. Hz ökkeşiye kimdir?
  18. Genco Özak söz de oynadı mı?
  19. Ukkaşe hazretlerinin kabri nerede?

Ökkeş ne demek TDK?

Ökkeş Sözlük Anlamları (Arapça) Erkek ismi 1. Erkek örümcek. 2. Bir dağ adı.

Türkiye'de kaç tane Ökkeş ismi var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 12.404 tane ökkeş ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 941 sırada. Yani Türkiye'de her 7,362 kişiden biri ökkeş. İstanbul'da ise toplam 441 tane.

Ökkeş ismi en çok nerede?

Ökkeş ismi en çok Gaziantep'te kullanılırken, ikinci sırayı Kahramanmaraş alıyor. Türkiye genelinde ise Ökkeş isminde vatandaş bulunuyor.

Ökkeş kime denir?

Bölge halkı tarafından Ukkaşe ismi zamanla Ökkeş'e dönüştü. Türbenin adı da Ökkeşiye oldu. Sahabeye karşı özel bir sevgisi ve saygısı olan halk, erkek çocuklarına Ökkeş ismini verdi. ... Dinimiz açısından çok değerli olan bu isim Peygamber Efendimizle sırt sırta savaşan Ukkaşe Hazretlerinindir.

Ukkaşe kim?

Hz Ukkaşe (r.a.) ashabın ileri gelenlerinden ve fazilet erbabından olup Medineye hicret ederek, Bedir savaşına katılmış hayatı boyunca büyük zorluklarla karşılaşmış ve yılmadan mücadeleden çekilmemiştir. ... Dünyada iken cennetle müjdelenen kişilerden olan Hz Ukkaşe(r.a.) Peygamberlik mührünü öpen ve gören tek sahabedir.

Maraşta Ökkeş ismi neden yaygındır?

Ökkeş ismi, Sahabe-i kiramdan olan Ukkaşe Hazretlerinden geliyor. Bu isim Ukkaşe Hazretlerinin kabri Gaziantep'in Nurdağı ilçesi'nde bulunuyor. Bu isme özellikle Gaziantep ve Kahramanmaraş ile çevre illerde daha sık rastlamak mümkün.

Bestami ismini kimler koyar?

Bestami, Allah aşkını yaşayan, bu aşkı insanlara aktaran bir mübarektir. Müslüman topluluklar Bestami ismini aşk ile ilişkili bulduğundan erkek evlatlarına Bestami adını vermektedirler.

Cumali ismi en çok hangi ilde?

Cumali isminin iki farklı anlamı vardır. Ülkemizde erkek çocuklarına verilen isimlerden biri olan Cumali ismini kullanan kişi sayısı yaklaşık 30 bindir. Bu kişilerin yedi binden fazlası İstanbul ve İzmir'de yaşamaktadır.

Maraş'ta Ökkeş ismi neden yaygındır?

Ökkeş ismi, Sahabe-i kiramdan olan Ukkaşe Hazretlerinden geliyor. Bu isim Ukkaşe Hazretlerinin kabri Gaziantep'in Nurdağı ilçesi'nde bulunuyor. Bu isme özellikle Gaziantep ve Kahramanmaraş ile çevre illerde daha sık rastlamak mümkün.

Güvercin dizisinde Ökkeş kim?

Güvercin dizisinde Ökkeş olarak karşımıza çıkan Genco Özak tarihinde doğmuştur. ... Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitim alan Genco bu üniversiteden mezun olmuştur. Genco, ilk oyunculuk deneyimini ise 2014 yılında rol aldığı Kocamın Ailesi dizisi ile yaşamıştır.

Ukkaşe radıyallahu anh kimdir?

Ukkâşe radıyallahu anh, atılgan, gözü pek ve korkusuz bir yiğitti. Bedir savaşında elinde hurma dalıyla büyük kahramanlıklar sergilemişti. ... Efendimiz bana bir hurma dalı verdi ve: “Bununla savaş ey Ukkâşe!” buyurdu. Ben de hiç tereddüt etmeden o hurma dalını aldım ve savaş meydanına döndüm.

Ukkaşe hazretlerinin türbesi nerede?

Gaziantep'ten Adana'ya doğru karayoluyla giderken Sakçagözü'nü geçince, Nurdağı'na ulaşmadan yolun sol tarafında uzaklarda yeşilliklerle çevrili bir tepe görülür. Bu tepede Ökkeşiye Hazretleri Türbesi'nde Kahramanmaraş ve Gaziantep bölgesinde binlerce insana adını veren Ökkeş yahut Ökkeşiye Hazretleri yatmaktadır.

Gaziantep Kahramanmaraş bölgesinde Ökkeş ismi neden yaygındır kısaca?

gaziantep'in nurdağı ilçesinde ukkâşe'ye ait sayılan bir makam varmış. kendisine duyulan sevgi dolayısıyla ukkâşe'den türkçeye giren ökkeş ismi özellikle antep, maraş ve adıyaman bölgelerinde yaygın biçimde kullanılmaktadır deniyor.

Gaziantep ve Kahramanmaraş bölgesinde Ökkeş ismi neden yaygındır?

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Ukkâşe'ye nisbet edilen bir makam vardır. Kendisine duyulan sevgi dolayısıyla Ukkâşe'den Türkçe'ye giren Ökkeş ismi özellikle Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman bölgelerinde yaygın biçimde kullanılmaktadır.

Beyazıt ne anlama geliyor?

Beyazıt Arapçadan geçen bir kelime olduğundan Yezit'in babası manasına gelmektedir.

Abuzer ismi en çok hangi ilde?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta geçmiş yıllarda en çok kullanılan 'Abuzer' ve 'Ökkeş' adları da Vatandaşlık ve Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü'nün listelerinde yer alamadı.

Hz ökkeşiye kimdir?

Ökkeş Şendiller (eski soyadı Kenger) (d.1956, Kuzucak, Kahramanmaraş) Türk siyasetçi, TBMM XIX.Dönem Kahramanmaraş milletvekili ve katliam sanığı. Evli ve üç çocuk babasıdır. Maraş Katliamı'ndan sonra Adana Sıkıyönetim Mahkemesinde açılan davada bir numaralı sanıktır. ... Dönem Kahramanmaraş'tan milletvekili seçilmiştir.

Genco Özak söz de oynadı mı?

Eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde tamamlamıştır. Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in rol aldığı Çalgı Çengi sinema filminin yapım ekibinde görev almıştır. Özak, son olarak Güvercin dizisinde Ökkeş karakterine hayat verdi. Genç oyuncu daha önce deVatanım Sensin ve Söz gibi dizilerde oynadı.

Ukkaşe hazretlerinin kabri nerede?

İlçemiz Durmuşlar köyünde bulunan Hazreti Ukkaşe'nin (r.a.) türbesine, Nurdağı Gaziantep istikametinden 2 Km gittikten sonra sağa dönülerek, 17 Km uzaklıktadır. Yol Asfalttır. Gaziantep istikametinden gelenler çakmak yol çatından sola dönülerek 19 Km yol giderek ulaşabilmektedir.