Lian hükmü nedir?

İçindekiler:

  1. Lian hükmü nedir?
  2. Mülâane ne demek?
  3. Lian bitki nedir?
  4. Epifit bitki fotosentez yapar mı?
  5. İslam hukukunda KAZF nedir?
  6. Kazf suçu nasıl sabit olur?

Lian hükmü nedir?

Fıkıh terimi olarak liân, karısının zina ettiğini veya doğan / doğacak çocuğun zina ürünü olduğunu iddia eden kocanın hâkim huzurunda bunu yeminle teyit etmesi, kadının da kocasının yalan söylediğine ve kendisinin mâsum olduğuna aynı tarzda yemin etmesidir.

Mülâane ne demek?

Liân ve eş anlamlısı mulâane, La'n kökünden "La.a.ne"nin mastarı; Allah'ın rahmetinden kovulma ve uzaklaştırılma; kocanın karısını zina ile suçlaması ve bunu dört şahitle ispat edememesi halinde, hâkim önünde özel şekilde ve karşılıklı olarak yeminleşme anlamında bir İslâm hukuku terimi.

Lian bitki nedir?

Tropik sarmaşıklar, (Liana) yer seviyesinden başlayarak ağaçların en üst noktalarına kadar büyüyebilen, mümkün olduğunca güneş ışığından yararlanabilmek için her yöne ilerleyen ve sarkan özel olarak sınıflandırılmamış bir bitki türüdür.

Epifit bitki fotosentez yapar mı?

Epifitik bitkiler, enerji için fotosentezi kullanır. Havadan veya konaklarının yüzeyinden ihtiyaçları olan nemi veya suyu elde ederler. Bazı liken türleri, salepgiller (Orchidaceae) familyasının bazı üyeleri bu tip bitkilere örnek olarak verilebilir. ... Ökse otları ailesi ( Loranthaceae) epifit bitki türlerindendir.

İslam hukukunda KAZF nedir?

Kazf, bir kişiye onun zina ettiği isnadında bulunmak veya kişinin nesebini inkâr etmektir. Kur'an'da yer alan suçlardan biri olan kazf, çalışmamızda İslam ve Osmanlı ceza hukuku bakımından ayrıntılı olarak ele alınmaya çalışılmıştır.

Kazf suçu nasıl sabit olur?

Ancak zina suçunun şahitle ispatında dört görgü şahidinin bulunması şartı arandığından belli bir kişi veya kişiler aleyhine kazfte bulunanlar dört sayısına ulaşmadıkları, ulaşmış olsalar bile görgü şahitliği yapamadıkları ve ithamları mücerret isnattan ibaret kaldığı sürece hepsi aleyhine kazf suçu sabit olur.